Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Výhru Španělska nad Hondurasem zařídil Villa

Johannesburg - Fotbalisté Španělska napodruhé splnili na mistrovství světa roli favorita a po nečekané prohře v úvodním zápase se Švýcarskem dnes v Johannesburgu zvítězili nad Hondurasem 2:0. Obě branky vstřelil David Villa. Poté ještě promarnil šanci na hattrick, když neproměnil penaltu. Španělé mají tři body stejně jako Švýcarsko, skupinu H vede s plným bodovým ziskem Chile a teoretickou šanci na postup má i poslední Honduras. Více informací o fotbalovém šampionátu získáte na serveru msfotbal.cz.

Po úvodní šokující prohře byl dnešní zápas pro evropské šampiony prakticky bojem o přežití. Favorizovaný tým v úvodním utkání propadl v ofenzivě, hlavně ve finální fázi, i proto kouč Del Bosque poslal do zápasu dvojici útočníků. Vedle Villy vyběhl další kanonýr Torres, kvůli svalovému zranění chyběl Iniesta. Španělé začali zostra, ve třetí minutě však Torres v první šanci míč dobře netrefil. O čtyři minuty později dostal Villa na moment volný prostor, ale z pětadvaceti metrů napálil břevno. Vzápětí Ramos ve výborné pozici poslal hlavou míč nad břevno.

Reportáž z utkání Španělsko - Honduras sledujte zde

Hrálo se prakticky jen na polovině Hondurasu a bylo otázkou času, kdy výborně kombinující Španělé soupeřovu obranu překonají. Gól přišel rychle. V 17. minutě se Villa proháčkoval mezi trojicí hráčů a z dvanácti metrů v pádu se trefil přesně do růžku branky gólmana Valladarese. Ojedinělé útočné pokusy středoamerických fotbalistů končily ještě před šestnáctkou, kde osamocený útočník Suazo neměl šanci se prosadit proti obraně, v níž dominovali Piqué s Puyolem. Španělé mohli přidat i další gól, ale Torres hlavičkou namířil nepřesně.

Oba celky se dosud střetly pouze na mistrovství světa 1982 ve Španělsku, kde domácí zachránili výhru v úvodním vystoupení až z penalty a odvrátili tak ostudu. Dnes ale měli zápas pevně v rukou. Pět minut po přestávce zaúřadoval Villa podruhé. Po rychlém brejku Španělé přečíslili obranu Hondurasu, Villa vypálil těsně za hranicí vápna a nešťastný Chávez slabou tečí změnil směr střely, takže gólman neměl šanci brance zabránit. Pro čerstvou posilu Barcelony, kam Villa přestoupil v květnu za 40 milionů eur, to byl jubilejní 40. reprezentační gól v 60. utkání za Španělsko.

Villa měl po hodině hry šanci stát se druhým hráčem na šampionátu, který dá hattrick. Izaguirre poslal ve vápně k zemi Jesuse Navase, ale Villa penaltu poslal vedle tyče. Neuspěl ani střídající Fábregas, který po deseti sekundách na trávníku obešel i brankáře Valladarese, ale toho na brankové čáře stačil zastoupit Chávez. Druhý pokus o třetí střelecký zápis pokazil Villovi tři minuty před koncem skluzem Mendoza.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články