Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Výhru nad AS Řím mi už nikdo nevezme, říká Kladrubský

Bratislava – Jeden z největších zážitků kariéry si vychutnává fotbalový záložník Jiří Kladrubský. Čtvrteční výhra se Slovanem Bratislava v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy nad slavným AS Řím ho nadchla. Očekává ale těžkou odvetu na Olympijském stadionu v italské metropoli. "Na zápas budu vzpomínat i za dvacet let, takovou výhru mně už nikdo nevezme. Moc si toho vážím a pořád ještě ty dojmy ze zápasu vychutnávám," radoval se Kladrubský.

Jiří Kladrubský
zdroj: isifa/EPA autor: Mike Palazzotto

Podle šestadvacetiletého univerzála, který přišel do Slovanu v létě z pražské Sparty, byl slovenský tým odměněn za povedený druhý poločas. "Ten nám opravdu vyšel, dřeli jsme a dostali krásný dárek. Je to reklama pro celý klub, každý asi zíral, jak jsme to zvládli. Ale výhra se nerodila lehce. Řím nás půl hodiny přehrával, v záloze jsme si je špatně přebírali a já v první půli naběhal zbytečně snad třináct kilometrů a byl totálně zavařenej. Vyťukávali nás, měli šance," popisoval Kladrubský. Slovanu pomohla až taktická porada v kabině. "V poločase jsme si řekli, co změnit. V bránění nám víc pomohli krajní záložníci a najednou bylo všechno mnohem lepší," pochvaloval si.

Výhru Slovanu podle něj nesnižuje ani fakt, že Římané, vedení legendou Barcelony Luísem Enriquem, na bratislavských Pasienkách šetřili největší hvězdy: útočníky Tottiho s Borriellem a záložníka Perrottu. "Když jsem viděl sestavu před zápasem, tak jsem si hned říkal, že nás asi trochu podcenili, když na nás jdou s mladýma klukama. Je to jejich věc. Mně je to jedno, i tak mají skvělý tým. Asi mysleli, že i bez těch borců to u nás po italsku uhrají na bezbrankovou remízu a v odvetě nás v pohodě vyklepnou," přemítal Kladrubský. "Totti, Borriello a Perrotta šli do hry, až když jim už teklo do bot. Ale už jsme si to pohlídali. Asi bylo vidět, že trochu znervózněli," uvedl odchovanec Českých Budějovic.

Jiří Kladrubský:

"Teď jsme je asi trochu podráždili, sami asi nečekali, že bychom jim to takhle mohli zkomplikovat. Určitě na nás vletí, ale máme slušnou výchozí pozici. Stát se tam může všechno, ale bude to boj. Fotbal na druhou stranu děláme proto, abychom si právě takové zápasy zahráli."

Zápas mu přinesl hodně nevšedních zážitků. Kromě konfrontace s předním italským týmem a výhry byl šťastný, že se posledních 20 minut potkával na hřišti se střídajícím Francescem Tottim, legendou AS, který byl pro Kladrubského odmalička velkým velkým vzorem. "Obdivuju ho už dlouho. Jsem rád, že jsem se s takovým borcem mohl sejít na trávníku."

Hned po zápase za Tottim spěchal a žádal ho o dres, ale ke svému smutku neuspěl. "Totti byl naštvaný a chvátal do kabiny. Jen tak krátce se usmál a řekl, že si dresy vyměníme po odvetě v Římě. Snad slovo dodrží," uvedl Kladrubský. "Jet z Říma s postupem a ještě Tottiho dresem, to by byla fantazie," žertoval.

Slovan podle něj má formu. Tým prý nijak nepoznamenalo, že nečekaně odešel český kouč Karel Jarolím, jehož zlákala nabídka z Al Ahlí v Saúdské Arábii. Nahradil ho kouč slovenské reprezentace Vladimír Weiss, kterého si Kladrubský nemůže vynachválit. "Nechci porovnávat, jaký je mezi trenéry rozdíl. S příchodem pana Weisse se něco změnilo, má jiné tréninky a metody, ale výsledky pod ním máme také. Je to osobnost, umí nás vybudit, že bychom pro něj na hřišti umřeli," prohlásil Kladrubský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články