Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vyhráli jsme zaslouženě, těšilo Vrbu. Chválil bezchybný výkon

Plzeň - Trenéra plzeňských fotbalistů Pavla Vrbu potěšilo, že jeho svěřenci dokázali vstřelit v dnešním utkání 4. kola základní skupiny Evropské ligy s Hapoelem Tel Aviv po delší době zase čtyři góly. Výhru 4:0 považoval za spravedlivou, Viktoria podle něj podala bezchybný výkon. Věří, že tažení skupinou dovede k postupu, ke kterému stačí Západočechům v příštím kole v Coimbře remizovat.

"Myslím, že jsme vyhráli 4:0 zaslouženě. Předvedli jsme jeden z těch lepších výkonů na podzim. Musím mužstvo pochválit za bezchybný výkon a jsem rád, že konečně padlo víc gólů než jeden, že jsme dali čtyři," řekl na tiskové konferenci Vrba. Těšilo ho, že jeho tým v podstatě celý zápas kontroloval hru. "V první půli jsme zahodili za stavu 0:0 dvě šance, na druhou stranu i Tel Aviv mohl dát z přímého kopu gól. Od té vstřelené branky jsme ale měli hru pod kontrolou, pomohlo nám i to, že jsme hráli proti deseti," uvedl Vrba.

Více vstřelených gólů než v posledních zápasech podle něj pramenilo z toho, že se Západočeši ve velkém počtu zapojovali do ofenzivy. "Dneska jsme byli velice silní v kombinaci. Darida s Horváthem odvedli skvělou práci, další pomáhali. Byli ve větším pohybu než třeba v jiných zápasech. Výsledek je zásluhou celého mužstva, někteří hráči podali nadstandardní individuální výkony," chválil Vrba.

Byl rád, že se gólově po delší době prosadil Marek Bakoš, a ocenil také výkon záložníka Davida Štípka, jenž zastoupil zraněného Františka Rajtorala. "Je to velmi perspektivní hráč, typologicky do ofenzivy podobný Petrželovi. Čím víc zápasů odehraje, tím víc se bude prosazovat," prohlásil plzeňský trenér. Ještě větší radost by měl, kdyby Atlético Madrid neprohrálo v Coimbře a Plzeň si už nyní zajistila s předstihem postup.

Věří ale, že se to Viktorii povede už v příštím kole na hřišti portugalského soupeře, na něhož má pětibodový náskok. "Kdyby mi někdo řekl, že budeme mít po čtyřech kolech devět bodů, byl bych spokojený. Ani Atlético ještě nemá nic jistého, rozdáme si to tři týmy o dvě postupová místa. Výchozí postavení máme dobré, kdybychom už za čtrnáct dní uhráli postupový výsledek, byl bych spokojený," dodal Vrba.

Trenér Hapoelu Josef Abuksis litoval, že jeho celek definitivně ztratil naději na postup. "Z naší strany to byl špatný zápas. Projevila se na nás únava a to, že hrajeme několik zápasů za sebou. To způsobilo změněnou sestavu. V neděli hrajeme derby v izraelské lize a nechtěli jsme ohrozit některé hráče," řekl Abuksis, podle něhož Plzeň určitě postoupí do jarních bojů. "Je to určitě lepší tým než Coimbra," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články