Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vydru po premiéře v základu chválili, sám však zcela spokojen nebyl

Londýn -  V předminulém kole vstřelil v Premier League první branku, v čtvrtečním duelu proti Tottenhamu si zase Matěj Vydra odbyl ligovou premiéru v základní sestavě West Bromwiche a za výkon při remíze 1:1 byl chválen. Sám však měl po utkání rozpačité pocity. "Se sebou být spokojený nemůžu, protože jsem měl tři velké šance," řekl Vydra.

Matěj Vydra
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Malcolm Couzens

Vydra, kterému do základní sestavy pomohl gól ze zápasu proti Hullu, strávil na hřišti přesně sedmaosmdesát minut a nebyl daleko od toho, aby se mezi střelce zapsal i tentokrát. Největší šanci měl v osmnácté minutě, kdy postupoval úplně sám na brankáře Llorise, jenže ten ho vychytal. "Gólman vyběhl, chtěl jsem mu udělat kličku a on mi to vystihl. Asi jsem měl střílet," popsal situaci Vydra. 

Jednadvacetiletý český reprezentant se dostal ještě do dvou dobrých příležitostí, ale jednu mu zblokovala pozorná obrana a v druhé jeho hlavička jen těsně minula tři tyče. I přesto byl za předvedený výkon chválen nejen fanoušky, ale solidní známku mu udělily i různé anglické servery. 

Sám Vydra byl rád, že si konečně vylepšil ligovou bilanci. Vinou zranění a velké konkurence do zápasu s Tottenhamem odehrál v Premier League pouze 80 minut. "Na moment, že nastoupím v základu, jsem čekal od chvíle, co jsem do West Bromwiche přišel. Těch 87 minut za dnešek je víc, než co jsem dosud odehrál dohromady. Byl bych rád, abych se v sestavě udržel, ale jestli se chci dostat na vrchol, tak tohle musím dávat," přiznal Vydra.

Baggies díky remíze s Tottenhamem bodovali podruhé v řadě, ale v tabulce jim patří až patnácté místo a od sestupových míst je dělí pouze bod. Český útočník však věří, že předvedený výkon proti favorizovanému celku týmu pomůže v dalších duelech. "Mrzí mě, že jsme nevyhráli, protože Tottenham proti nám neměl skoro nic. Ale bod bereme. První půli jsme hráli výborně a musíme na to navázat hned v dalším zápase," řekl.

V tom West Bromwich nastoupí již 28. prosince na hřišti West Hamu a celý tým proto zůstal v Londýně. "Máme společnou večeři, pak můžeme někam jít, ale já asi zůstanu v hotelu. Zítra ráno nás čeká procházka, pak výklus a odpoledne máme volno. Budu hlavně odpočívat, protože v sobotu hrajeme už ve 12:45," dodal Vydra.

Zdroj
ČT sport, www.chovanecsport.cz/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články