Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vydra: Start ve Watfordu se mi povedl, ale nemůžu to přeceňovat

Londýn - Dva góly ve dvou zápasech druhé anglické ligy jsou pro fotbalového útočníka Matěje Vydru nečekaným bonusem na začátku jeho angažmá ve Watfordu. Dvacetiletý český hráč se trefil v sobotním utkání s Birminghamem a navázal na týden starý střelecký zápis proti Crystal Palace, který pokořil vítězným gólem v samém závěru.

Matěj Vydra v dresu Watfordu
zdroj: Getty Images autor: Tom Dulat

"Je to hezké, ale člověk to nemůže přeceňovat. Je teprve začátek soutěže a musím se snažit dávat co nejvíc gólů, které se od útočníka čekají," řekl Vydra, který ve Watfordu hostuje z italského Udine. Pochvaluje si ale, jakou vzpruhou pro něj je dobrý začátek angažmá. "S každým gólem si člověk víc dovolí. Ale jak už jsem řekl, jsou odehraná jen tři kola a já dal dva góly. Hlavně mě těší, že se začalo dařit týmu," uvedl Vydra. Watford je po třech kolech na pátém místě s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Vydra si už získal místo v základní sestavě a není vyloučeno, že se objeví v nominaci kouče Michala Bílka před prvním zápasem kvalifikace MS v Dánsku. Rodák z Chotěboře v sobotu odvedl hodně práce: už ve třetí minutě pro Watford vybojoval penaltu poté, co brankář soupeře neudržel střelu druhého českého krajánka ve Watfordu Daniela Pudila a Vydra se po faulu nedostal ke gólové dorážce. V 17. minutě pak zvýšil už na 2:0.

"Dostal jsem krásný balón za obranu a placírkou jsem obstřelil gólmana. Viděl jsem, že vybíhá, tak jsem ho přehodil," popisoval Vydra, jehož přímo na stadionu sledovali i rodiče. "Viděli mě v akci ve dvou zápasech. Proti Birminghamu mi to vyšlo líp, taťkovi jsem dal dres z toho zápasu, je to můj velký fanda," podotkl Vydra.

Pochvaluje si, jak mu prospívá spolupráce s koučem Gianfrankem Zolou, někdejším skvělým útočníkem, který zářil třeba v Chelsea. "Často s hráči mluví a já si od něj můžu jako od bývalého útočníka spoustu vzít. Jsem rád, že mám teď jeho důvěru, a snažím se ji splácet v každém zápase. Zola je tady obrovskou autoritou," uvedl Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články