Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vydra se trefil poprvé v sezoně. Burnley díky němu remizovalo s Leicesterem

První přesný zásah v sezoně. Matěj Vydra vstřelil v anglické lize svůj první letošní gól, díky němuž jeho Burnley remizovalo s Leicesterem 1:1. Druhý Manchester United remizoval bez branek s Crystal Palace a na suverénního lídra tabulky a městského rivala City ztrácí už 14 bodů. "Rudí ďáblové" uhráli výsledek 0:0 ve třetím soutěžním zápase po sobě.

Matěj Vydra
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Powell

Vydra otevřel skóre už ve čtvrté minutě, kdy vystihl nepovedenou přihrávku Hamzy Choudhuryho, obešel bránícího Wilfreda Ndidiho a trefil se k tyči. Osmadvacetiletý útočník dal v aktuálním ročníku ve 23 zápasech čtyři soutěžní branky.

Domácí vedli půl hodiny, než srovnal Kelechi Iheanacho ranou z voleje po Ndidiho nákopu. Druhý gól Burnley měl na hlavě James Tarkowski, kterého však vychytal Kasper Schmeichel.

Dánský brankář ve 49. minutě skvěle vytáhl i hlavičku Chrise Wooda a po hodině hry Schmeichela zachránila tyč po ráně Ashleyho Westwooda. Na brankové konstrukci v závěru skončil i tečovaný pokus hostujícího Youriho Tielemanse.

Leicester v tabulce dál drží třetí místo, přestože po domácí porážce 0:2 s pražskou Slavií v Evropské lize "Lišky" získaly z posledních dvou ligových duelů jediný bod. Patnácté Burnley na vítězství v Premier League čeká čtyři kola.

Hráči Manchesteru United po bezbrankových remízách s Chelsea a San Sebastianem v Evropské lize byli v útoku opět bezzubí. Ránu Nemanji Matiče v první půli zlikvidoval gólman Crystal Palace Vicente Guaita. Hostům zachránil bod brankář Dean Henderson, který v 90. minutě vychytal v souboji jeden na jednoho Patricka van Aanholta.

Sheffield United doma zdolal Aston Villu 1:0 a oživil šance na záchranu. Z poslední pozice ztrácí 12 bodů na první nesestupovou příčku, ale nejbližší konkurenti odehráli o zápas méně. Jediný gól vstřelil ve 30. minutě David McGoldrick, a přestože jeho spoluhráč Phil Jagielka dostal v 57. minutě červenou kartu, Sheffield těsný náskok udržel.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Burnley - Leicester 1:1 (4. Vydra - 34. Iheanacho), Sheffield United - Aston Villa 1:0 (30. McGoldrick), Crystal Palace - Manchester United 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články