Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liverpool otočil duel s West Hamem, Souček nedohrál. Vydra gólem pomohl Burnley k výhře

Utkání na slavném stadionu Anfield Road nedopadlo pro reprezentačního záložníka Tomáše Součka zrovna šťastně. Utkání kvůli zranění nedohrál a jeho West Ham ztratil vedení 1:2 a prohrál s Liverpoolem 2:3. Šance v sestavě se skvěle chopil Matěj Vydra. Po gólu v Southamptonu překonal i brankáře Bournemouthu a přispěl k výhře Burnley 3:0. Ve šlágru 27. kola Premier League loupil Manchester City v Leicesteru, kde jedinou trefou určil výsledek 0:1 střídající Gabriel Jesus. Doma naopak oslavovala Chelsea, která v londýnském derby udolala Tottenham 2:1.

Hráči Liverpoolu Wijnaldum a Van Dijk slaví gól
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Darren Staples

Liverpool poslal do vedení Georginio Wijnaldum, ale West Hamu se podařilo skóre otočit. Ještě v prvním poločase srovnal Issa Diop a po přestávce poslal londýnský celek do vedení jen po pár minutách na hřišti Pablo Fornals, který ve 47. minutě vystřídal zraněného Součka.

Domácím poté k vyrovnání pomohla obrovská chyba brankáře Lukasze Fabiaňského, kterému střela Muhammada Salaha prošla mezi rukama i nohama. Výhru zajistil Liverpoolu devět minut před koncem Sadio Mané. Jedinou ztrátou výběru trenéra Jürgena Kloppa v této sezoně Premier League zůstává remíza 1:1 s Manchesterem United.

Liverpool díky vítězství vede tabulku o 22 bodů před Manchesterem City a ani v pátém utkání, v němž v domácí soutěži pustil soupeře do vedení, neprohrál (4 výhry, 1 remíza). West Ham promarnil šanci opustit sestupové pásmo a na příčky zajišťující záchranu ztrácí bod.

Bruno Fernandes z Manchesteru United střílí gól proti Watfordu
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Red Devils" poslal do vedení tři minuty před koncem úvodního poločasu z pokutového kopu Bruno Fernandes. Portugalský záložník rozvlnil síť po lednovém přestupu ze Sportingu ve čtvrtém soutěžním utkání v dresu United poprvé. V součtu s působením v lisabonském velkoklubu proměnil 13. penaltu za sebou.

Po přestávce sice Watford srovnal, ale video odhalilo, že brance předcházela ruka. Domácí následně dvakrát skórovali a drama nepřipustili – Anthony Martial s Masonem Greenwoodem uklidnili pohlednými brankami příznivce na Old Trafford.

K jednoznačnému vítězství Wolverhamptonu přispěl dvěma trefami v prvním poločase Diogo Jota, který se ve čtvrtek blýskl v úvodním klání 1. kola play-off Evropské ligy hattrickem proti Espaňolu Barcelona. Ve 49. minutě se ještě prosadil Raúl Jiménez.

Arsenal otočil zápas s Evertonem, dvakrát skóroval Aubameyang

Everton sice poslal do vedení po 49 vteřinách výstavními "nůžkami" Dominic Calvert-Lewin, ale Eddie Nketiah a Pierre-Emerick Aubameyang během šesti minut obrátili skóre na stranu londýnského celku. Ve čtvrté minutě nastavení první půle však srovnal Richarlison.

Po necelé půlminutě druhého dějství nicméně určil konečný výsledek ostrostřelec Aubameyang. "Gunners" neprohráli v lize už posedmé v řadě a celkově v desátém soutěžním duelu po sobě. Naopak soupeř našel v PL přemožitele po pěti střetnutích.

Vydra efektně zahájil kanonádu 

Vydra před týdnem rozhodl utkání v Southamptonu vůbec prvním zásahem v sezoně. Tentokrát se po bezbrankovém poločase efektně zbavil v pokutovém území obránce a chladnokrevně překonal brankáře Ramsdalea.

Pak sice dostali míč do sítě i hosté, ale domácí reklamovali na druhé straně hřiště předchozí hru rukou. Video jim dalo za pravdu, gól byl zrušen, naopak Burnley dostalo šanci kopat penaltu a Rodriguez ji proměnil. Burnley i proto porazilo Bournemouth už počtvrté za sebou a v neúplné tabulce skočilo na osmé místo.

Jesus napravil Agüerovo selhání

V souboji druhého a třetího týmu v tabulce se radoval Manchester City. Druhý nejlepší střelec Premier League Argentinec Sergio Agüero sice neproměnil penaltu, ale jeho spoluhráče to mrzet nemuselo, protože v 80. minutě rozhodl Brazilec Gabriel Jesus. Díky hubenému vítězství se v tabulce druzí "Citizens" svému soupeři vzdálili už na sedm bodů.

Giroud s Alonsem skolili Tottenham

"Spurs" se na stadionu Stamford Bridge nedaří, což se opět potvrdilo  od začátku století zde vyhráli jen jedinkrát.

V 15. minutě dostal Chelsea do vedení Francouz Olivier Giroud, pro něhož to byl zároveň první gól v tomto ročníku PL. Jeho krajan Hugo Lloris v brance hostujícího týmu sice první střelu vyrazil, dorážka Barkleyho se však od tyče vrátila k Giroudovi a ten napodruhé nezaváhal.

Krátce po změně stran navíc přidal druhý gól Španěl Marcos Alonso, který pak ještě orazítkoval břevno. Tottenham dokázal už jen výsledek zkorigovat, když si minutu před koncem srazil míč do vlastní sítě Němec Rüdiger.

Aston Villa opět prohrála, Sheffield United ztratil s Brightonem

Už třetí zápas v řadě prohrála Aston Villa, tentokrát v Southamptonu 0:2. Newcastle přišel na hřišti Crystal Palace po porážce 0:1 nejen o body, ale také o vyloučeného Rakušana Valentina Lazara. V boji o účast v evropských pohárech se překvapivě drží nováček Sheffield United, ale doma s Brightonem "jen" remízoval 1:1.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Chelsea - Tottenham 2:1 (15. Giroud, 48. Alonso - 89. Rüdiger vlastní), Crystal Palace - Newcastle 1:0 (44. Van Aanholt), Southampton - Aston Villa 2:0 (8. Long, 90.+5 Armstrong), Sheffield United - Brighton 1:1 (26. Stevens - 30. Maupay), Burnley - Bournemouth 3:0 (53. Vydra, 60. z pen. Rodriguez, 88. McNeil), Leicester - Manchester City 0:1 (80. Gabriel Jesus), Manchester United - Watford 3:0 (42. Fernandes z pen., 58. Martial, 75. Greenwood), Wolverhampton - Norwich 3:0 (19. a 30. Jota, 49. Jiménez), Arsenal - Everton 3:2 (33. a 46. Aubameyang, 27. Nketiah - 1. Calvert-Lewin, 45.+4 Richarlison), Liverpool - West Ham United 3:2 (9. Wijnaldum, 68. Salah, 81. Mané - 12. Diop, 54. Fornals).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články