Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vydra nejlepším hráčem 2. anglické ligy. Dokázal neuvěřitelné, říká jeho kouč Zola

Londýn - Matěj Vydra si vysloužil dosud své největší individuální ocenění. A ne ledajaké, naopak - jde o obrovskou poctu. Na nedělním galavečeru v Londýně byl dvacetiletý útočník Watfordu vyhlášen nejlepším hráčem roku v druhé anglické lize.

Matěj Vydra slaví se svými spoluhráči
zdroj: Isifa

Vydra, který v lize vstřelil 20 branek a ve Watfordu hostuje od začátku sezony z Udine, v anketě uspěl jak před nejlepším střelcem soutěže Glennem Murraym z Crystal Palace, tak Tomem Incem z Blackpoolu, jenž v letošní sezoně měl vynikající formu a je navíc považován za jednoho z nejnadějnějších mladých anglických hráčů. Ince přitom z ankety také nevyšel naprázdno, získal cenu pro nejlepšího mladého hráče.

"Je to velká pocta a moc si toho vážím. V Anglii hraju prvním rokem a anglický fotbal je mi hodně blízký. Rychle jsem se tam dokázal adaptovat a těch mých dvacet gólů je vizitka celého týmu," uvedl Vydra. "Budu se opakovat, ale bez spoluhráčů bych nedokázal nic. Je to úspěch celého Watfordu a velkou zásluhu na tom má i trenér (Gianfranco) Zola, pod kterým jsem se hodně zlepšil," doplnil bývalý hráč Jihlavy a Ostravy.

Poklonu Vydrovi vysekl právě i trenér Zola. "Myslím, že si Matěj cenu opravdu zasloužil. Věděl jsem, že má potenciál, ale to, co letos dokázal, je neuvěřitelné," radoval se kouč. "Od té doby, co přišel, prokázal výborné kvality. Ze začátku nedokázal kontinuálně hrát podle svých nejlepších možností, takže chvíli seděl na lavičce. Ale v ten moment ukázal svou další fantastickou stránku - charakter, díky němuž se nikdy nevzdal, a když se dostal zpět na hřiště, zase dokázal skórovat," dodal Zola.

"Celý tým výrazně přispěl k Vydrovým gólům. Ale musím říct, že on sám pomáhal týmu při vytváření šancí a v obraně, takže jsem s tím, jak hraje, moc spokojený," řekl trenér Watfordu. "Podle mě by tady rád zůstal, což by mu pomohlo v jeho fotbalovém vývoji," přidal Zola domněnku o tom, kam by mohly po skončení hostování směřovat Vydrovy další kroky.

Český reprezentant se galavečera nemohl zúčastnit, protože se momentálně v Arménii připravuje s národním týmem na úterní kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa 2014. Cenu za něj převzal kouč aktuálně třetího celku druhé anglické ligy Zola.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články