Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vydra musel strávit kanonádu City, Red Devils si v FA Cupu smlsli Arsenalu

Manchesterské celky zvládly zápasy 4. kola FA Cupu na výbornou. Už osmý zápas vyhrál Ole Gunnar Solskjaer na lavičce "Red Devils". Brankář Petr Čech při svém druhém letošním startu dostal tři góly od Manchesteru United, s nímž londýnský tým doma prohrál 1:3. Matěj Vydra pak strávil 62 minut v zápase s Manchesterem City a zažil debakl svého Burnley 0:5. 

Útočník Burnley Matěj Vydra v souboji s Johnem Stonesem
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Barrington Coombs

Šestatřicetiletý Čech se představil v brance Arsenalu poprvé poté, co minulý týden oznámil, že po sezoně ukončí kariéru. Bývalý český reprezentant inkasoval dva slepené góly po půlhodině hry. Nejprve ho ve vyložené šanci ve 31. minutě překonal po kličce bývalý spoluhráč Alexis Sánchez a o dvě minuty později přidal druhou branku United umístěnou střelou Jesse Lingard.

Arsenalu dal naději snížením zblízka dvě minuty před přestávkou Pierre-Emerick Aubameyang, ale na vyrovnání domácí nedosáhli. V 82. minutě přidal Manchester třetí gól, když před Čechem skočila střela Paula Pogby a český brankář ji vyrazil do strany pod nohy nabíhajícího Anthonyho Martiala, jenž míč doklepl do odkryté branky.

O dění v Anglii si poslechněte nový díl Fotbal fokus podcastu s názvem: Co přinesla kauza Stanciu a udrží Liverpool vedení před City?

Třetiligový Gillingham s Tomášem Holým v brance si s dalším velšským celkem neporadil. Po vyřazení prvoligového Cardiffu v minulém kole tentokrát podlehl Swansea 1:4. Bývalého brankáře Zlína do poločasu dvakrát překonal McBurnie. Po pauze brzy snížil Rees, ale domácí stvrdili svůj postup dalšími dvěma góly.

Alexis Sánchez obchází Petra Čecha a skóruje
zdroj: ČTK/PA autor: David Klein

Jiří Skalák vystřídal v 87. minutě zápasu Millwallu s Evertonem Aidena O'Briena a byl na hřišti u vítězného gólu svého týmu. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl o porážce favorizovaného Evertonu 2:3 obránce Wallace.

Z účastníků Premier League končí také Newcastle, který podlehl 0:2 dalšímu týmu z nejvyšší soutěže Watfordu. Opakovaný zápas budou hrát Brighton po bezbrankové remíze s West Bromwichem a Wolverhampton, který v třetí minutě nastaveného času dokázal vyrovnat na 2:2 v zápase s třetiligovým Shrewsbury.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články