Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vydra míří do West Bromwiche, Udine souhlasí s přestupem

Praha - Fotbalový reprezentant Matěj Vydra má z italského Udine namířeno do anglického West Bromwiche Albion. Podle britských médií už v osmém týmu uplynulé sezony Premier League prošel zdravotní prohlídkou a v novém působišti by měl rok hostovat. Do úplného konce ještě příchod Vydry do Anglie dotažen není, sportovní ředitel Udine Giaretta však již veřejně oznámil, že s přestupem souhlasí.

Matěj Vydra (vlevo) v dresu Watfordu
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

"Hráč vyjádřil touhu zahrát si v Premier League a my jsme s tím souhlasili. Vydra je přesvědčený, že se mu v Anglii bude dařit," citovala italská média sportovního ředitele klubu Cristiana Giarettu.

Udine Vydrův odchod posvětilo i kvůli tomu, že na jeho soupisce je přetlak ofenzivních hráčů. Vedle hvězdného kanonýra Antonia di Nataleho tým ještě může počítat s Luisem Murielem, Piotrem Zieliňským, Nicem Lopezem a Maicosuelem. "Měli bychom až příliš mnoho útočníků, kdyby Vydra zůstal. Skutečnost, že tuto pozici máme dobře pokrytou, byla nejdůležitější věcí," dodal Giaretta.

Bílek je s novým působištěm Vydry spokojen

Kvůli jednáním o přesunu z Udine nedorazil Vydra v poledne na sraz reprezentace před středečním přípravným utkáním v Maďarsku, k mužstvu by se měl připojit večer. "Matěj podepisuje smlouvu s West Bromwichem," řekl trenér Michal Bílek.

Věří, že jednadvacetiletý Vydra bude v Albionu pravidelně nastupovat. "Jestli udělal dobře, to se uvidí až po čase. Je rád, že jde jinam, přál si anglickou ligu," uvedl Bílek na adresu mladého útočníka, který v minulé sezoně střelecky zářil během hostování ve Watfordu a vysloužil si cenu pro nejlepšího hráče druhé anglické ligy.

Vydra může být pátým Čechem v Premier League

"Není to ideální termín, neabsolvoval s nimi přípravu, ale prosadil se ve druhé anglické lize, tak snad bude hrát pravidelně," přál si Bílek i s ohledem na reprezentaci, ve které už Vydra patří ke stabilním hráčům základní sestavy.

Pokud Vydrův přesun do West Bromwiche dopadne úspěšně, stane se pátým českým hráčem v Premier League. V Chelsea působí dvojice brankář Petr Čech a obránce Tomáš Kalas, za Arsenal hraje reprezentační kapitán Tomáš Rosický a o víkendu zamířil na hostování do Sunderlandu obránce Ondřej Čelůstka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články