Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vydra má splněný plán: 20 gólů za sezonu. Teď chce s Watfordem do Premier League

Watford - Když reprezentační útočník Matěj Vydra přišel v létě na hostování do Watfordu, vytyčil si v nadsázce cíl vstřelit 20 gólů za sezonu. V sobotu odpoledne proti Derby jej však splnil, a pomohl tak druholigovému Watfordu posunout se na druhé místo v tabulce, které by mu vyneslo přímý postup do Premier League.

Matěj Vydra slaví se svými spoluhráči
zdroj: Isifa

Watfordu se v posledních týdnech daří, neprohrál v Championship od konce ledna a dělí se o druhé místo s Hullem. Dvacetiletý reprezentant však i přesto čekal na jubilejní trefu již od začátku února, protože v předchozích třech utkáních vyšel naprázdno. "Jsem rád, že jsem tu dvacítku zlomil. Před sezonou jsem v hodně velké euforii řekl, že chci dát dvacet gólů. Asi jsem trošku lítal v oblacích, ale teď jsem to splnil a do konce zbývá ještě dvanáct kol. Doufám, že u dvaceti gólů neskončím," řekl Vydra.

Talentovaný útočník v sobotu otevřel skóre v závěru prvního poločasu střelou o tyč. "Dostal jsem balon někde u kruhu, šel jsem proti obráncům a z hranice vápna jsem vystřelil levačkou na první tyč. Od tyče se míč odrazil do branky. Byl to docela hezký gól, ale hlavně, že jsme vyhráli," pochvaloval si Vydra. "Za stavu 2:0 totiž sudí pískl nesmyslnou penaltu a soupeř v závěru nakopával míče na vysoké útočníky. Naštěstí jsme to ubránili," oddychl si český reprezentant.

Jelikož má na dresu shodou okolností číslo dvacet, napadla ho zajímavá oslava jubilea. "Otočil jsem si dres na sobě tou dvacítkou dopředu. Lidi skandovali moje jméno, bylo to hezké," uvedl Vydra.

Spoluhráče dalšího Čecha Daniela Pudila, který do zápasu vinou lehké virózy nezasáhl, těšilo, že se Watford posunul na druhé místo před Hull. "V poločase jsme se dozvěděli, že Hull prohrává 0:3. Říkali jsme si, že tohle už těžko otočí, a hlavně jsme věděli, že musíme urvat tři body," uvedl. "Povedlo se, jsme druzí před Hullem, ale jen o skóre. Navíc prohrál i Crystal Palace, který je tam taky v závěsu za námi. Bude to ještě boj, za těch dvanáct kol se může stát cokoliv," dodal Vydra.

Ve Watfordu hostuje od začátku sezony z Udine a rád by v anglickém týmu zůstal natrvalo. "Zpět do Itálie by se mi nechtělo, ale co řekne prezident (a majitel obou klubů Giampaolo Pozzo), to bude platit. Vidí, že se mi tam daří, tak snad mě tam nechají," přál si Vydra. Se svým týmem drží čtvrté místo, znamenající účast v baráži o Premier League.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články