Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vydra by šel i přes minelu na penaltu znovu a přiznává: John mi zachránil zadek

Londýn – Říká se, že faulovaný hráč by penaltu kopat neměl. Sílu nepsaného pravidla v letošní sezoně už podruhé poznal Matěj Vydra, který o víkendu selhal při pokutovém kopu, jenž sám vybojoval. Útočníka Readingu to však nerozhodilo a přiznává, že by šel znovu. Zároveň po duelu s Boltonem děkoval spoluhráči, že po jeho minele vybojoval týmu tři body.

Útočník Readingu Matěj Vydra kope penaltu v utkání s Boltonem
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Clint Hughes

Vydra i přes druhou nedanou penaltu nepsanému pravidlu přílišnou váhu nedává. "Vím, že to řada lidí takhle vidí, ale podívejte se, kolik hráčů jde kopat, když je ten faul na ně. Já si fakt věřil, tak jsem šel. Ale dlouho jsem koukal na gólmana, který do poslední chvíle zůstal stát. Já se rozhodl pro stranu a on směr střely vystihl," řekl Vydra.

"Penaltu už jsem neproměnil podruhé. V prvním případě jsem byl také faulovaný... Dvakrát v životě jsem nedal penaltu a bohužel se to stalo dvakrát v Readingu," přidal útočník hostující z Watfordu.

Ani druhé selhání v ročníku ho nevyvedlo z míry a penalty by chtěl zahrávat dál. "Nevidím důvod, proč bych nešel. Když mě na ni kluci pustí, klidně půjdu kopat znovu. Moji psychiku to nijak nerozhodí, příště už bych ten gól dal. Nejsem z toho vystresovaný, i když bych samozřejmě radši penalty proměňoval," konstatoval Vydra.

V Boltonu nedokázal navázat na trefu z přípravného reprezentačního utkání ve Švédsku, přesto podle trenéra Readingu Briana McDermotta odehrál vynikající zápas. "To je hezké, ale od útočníků se čekají hlavně góly, a já ho nedal. Přitom jsem jen za první půli mohl dát tři. Penalta, pak jsem šel ze strany na bránu a trefil jsem gólmana a ještě jsem měl jednu hlavičku, ale přestřelil jsem. Potřeboval bych nějaké góly, abych si víc věřil," prohlásil Vydra.

I kvůli neproměněné penaltě měl velkou radost, že jeho spoluhráč Ola John v poslední minutě vstřelil jedinou branku utkání. "Hned jsem si říkal, že mi zachránil zadek. Jsem rád za tři body," uvedl bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Udine nebo West Bromwiche.

V této sezoně vstřelil za třináctý celek tabulky ve 25 ligových zápasech jen dvě branky, dalších šest přidal v poháru. "Přece jen mě sem brali kvůli gólům a já jich moc nedal. Rád bych se chytil a nějaké přidal," přál si Vydra, který usiluje o pozvánku na mistrovství Evropy. "Hlavně, aby vydrželo ve zbytku sezony zdraví, a kdybych nakonec v nominaci byl, splnil by se mi sen," dodal útočník se 17 starty a pěti góly v národním týmu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články