Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vydra by chtěl do Anglie na přestup, hostování už ho nebaví

Praha - Reprezentační útočník Matěj Vydra ve své premiérové sezoně v anglické lize dostal ve West Bromwichi méně prostoru, než sám čekal. Dvaadvacetiletého kmenového fotbalistu Udine už nebaví každoroční hostování a od léta by chtěl někde zakotvit na delší čas, ideálně v klubu z Premier League.

Matěj Vydra
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Vydra přišel do Udine v roce 2010 z Ostravy, ale v italském mužstvu se neprosadil a postupně hostoval v Bruggách, druholigovém anglickém Watfordu a naposled ve West Bromwichi. "Další hostování už nechci. Každý rok skákat do jiného města, poznávat nové spoluhráče a lidi v klubu. To vám zabere čtvrt roku a pak už je skoro půlka sezony a máte další půlku, abyste něco odehráli. Přece jenom je lepší někde podepsat na čtyři pět let. To je moje představa," řekl na srazu reprezentace Vydra.

"Jsem hráč Udine, ale mluvil jsem se svým manažerem Ondrou Chovancem. Prý je o mě zájem v Anglii a Německu. Moje priorita je Anglie a první liga. Teď záleží na tom, jestli se domluví kluby a pustí mě prezident Udine," přidal talentovaný útočník.

Za WBA zasáhl do 23 ligových zápasů a vstřelil tři branky, pouze sedmkrát ale nastoupil od začátku. "Čekal jsem, že budu mnohem víc hrát, ale i za tohle jsem spokojený. Dal jsem tři góly, na útočníka to není zas extra moc, ale co zmůžu teď po sezoně," konstatoval Vydra.

"Nechci se chválit, ale většinou, když jsem hrál v základu, se mi to celkem povedlo. Když tam jdete na deset patnáct minut, už nemůžete nic udělat. Je těžké vybrat své nejlepší utkání, když jsem nehrál tolik. S Tottenhamem jsem dal ve 25. vteřině gól, tak to byl asi můj nejvydařenější zápas," přidal desetinásobný reprezentant.

Poslední čtyři měsíce ho vedl španělský trenér Pepe Mel, který po sezoně skončil i kvůli tomu, že se s hráči nedokázal domluvit anglicky. "Bylo to zvláštní. Vypadalo to, že hlavní trenér je asistent. Ale měl to těžké, šel do neznáma, neznal řeč. Já to zažil, když jsem šel do Itálie," řekl Vydra. "Důležitá byla záchrana. Tu jsme splnili, i když s odřenýma ušima," připomněl konečné sedmnácté místo v tabulce.

V minulé sezoně se mu ve Watfordu dařilo mnohem víc, ale Premier League je podle něj jinde. "Rozdíl je tam hlavně v kvalitě. Je znát, že Manchester City má tým za strašně moc miliard. V Championship je zase dobré, že hrajete víc zápasů v týdnu a nemáte moc trénování," vysvětlil odchovanec Jihlavy.

Ale nelituje, že nezůstal ve druhé lize. "Těmi 22 góly jsem si nastavil vysokou laťku a zopakovat je, by bylo těžké. Ale jestli chcete dosáhnout vyšších cílů, tak si je musíte klást. Já řekl, že chci první ligu. To se mi splnilo a teď se tam chci udržet," dodal Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články