Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vstupy do obou poločasů zajistily Bohemians vítězství nad Libercem

Praha - Vlastní medicínu, která během letošní sezony několikrát určila ráz utkání, ochutnali na půdě Bohemians fotbalisté Liberce. Slovan totiž v Ďolíčku inkasoval už po patnácti vteřinách, kdy si nejrychlejší vlastní gól historie samostatné české ligy připsal Latka. Po dvou minutách druhého dějství navíc zvýšil náskok domácích Krch, čímž prakticky rozhodl o osudu střetnutí. Hostující Breite sice dokázal snížit, ale více už svěřenci kouče Trpišovského nestihli. 

Klokanům vyšel dokonale úvod zápasu a hned z první akce udeřili. Holendův střílený centr z pravé strany vyboxoval brankář Dúbravka pouze do hrudi dobíhajícího stopera Latky, od níž se míč odrazil za záda strážce svatyně severočeského celku. Liberec inkasoval po 390 minutách.

Velmi slušně zaplněný vršovický stadion čekal na další výraznější příležitost až do 27. minuty, kdy Maškovu střelu s problémy zneškodnil Dúbravka. Slovan vážně zahrozil až na konci prvního dějství. Coufalovu střelu z první chytil Budinský a mírně dezorientovaný Ševčík hlavičkoval nepřesně.

Po návratu z kabin se opět bleskově radovali z gólu svěřenci Miroslava Koubka. Tentokrát jim na vstřelenou branku stačilo 130 sekund. Po Jiráskově rohovém kopu vznikla v pokutovém území Liberce nepřehledná skrumáž, vynikající orientační schopnosti však prokázal Krch a tvrdou ranou zdvojnásobil náskok Bohemians.

Severočeši poté vsadili vše na jednu kartu a v 70. minutě málem inkasovali potřetí. Mašek využil Coufalova podklouznutí, postupoval vstříc brankáři Dúbravkovi, ale technickým obloučkem minul prostor mezi tyčemi. Trest za bohorovnost přišel vzápětí.

Breite snížil a vykřesal hostům naději na bodový zisk. Hráči Slovanu ožili, až do závěrečného hvizdu byli lepším mužstvem, ale kýženého vyrovnání nakonec nedosáhli. Domácí vyhráli v Ďolíčku čtvrtý z posledních pěti ligových duelů. Liberec venku počtvrté za sebou nezvítězil.

12. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 1. vlastní Latka, 47. Krch - 71. Breite. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Urban. Diváci: 4312.

Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Hašek, Jirásek (74. Jindřišek), Luts - Mašek (90. Berger), Holenda (86. Mikuš). Trenér: Koubek.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka (46. Folprecht), Hovorka, Bartošák (61. Baroš) - Breite - Vůch, Ševčík (84. Bartl), Sýkora, Súkenník - Markovič. Trenér: Trpišovský.

Ohlasy po utkání 12. kola první fotbalové ligy Bohemians 1905 - Slovan Liberec:

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Podle mého názoru to byl nejlepší soupeř, který sem přijel na podzim, ale my jsme také hráli dobře. Určitě nám pomohla první minuta, kdy jsme zaskočili Liberec. Nebyli připravení, že bychom mohli udeřit. Vyšlo nám to báječně, až jsem se tomu divil. Potom utkání bylo o tom, abychom zvládli pokrýt způsob hry Liberce, který je velice náročný. První poločas se nám to dařilo víc. Ve druhém poločase jsme se asi nedostali pod nějaký drtivý tlak, měli jsme to relativně pod kontrolou, ale už se mi nelíbil přechod. Asi jsme hlídali trošku hodiny a dělali zbytečné odkopy. Liberec byl otevřený, takže jsme mohli z herního hlediska udělat víc. Ale strašně musím ocenit výkon našeho týmu, který zraje před očima. Dneska se poměřil s účastníkem Evropské ligy, který hrál evropské tempo a intenzitu. Je to velmi cenné vítězství, které nám pomáhá udržet se v horních pozicích tabulky."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Utkání, bohužel pro nás, pomohl první gól. Ani ne v první minutě jsme udělali hrubou chybu, nechali jsme volného hráče, který odcentroval do vápna, a dostali lacinou branku. Ta určila ráz utkání. Ještě se nám drobně zranili dva hráči, takže to s námi trošku zatřáslo a náš výkon prvních 20 minut nebyl dobrý. Museli jsme se tlačit do plné obrany. Ve zbytku poločasu jsme byli lepším týmem a měli dvě šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase jsme pak nuceně střídali, protože Martin Latka měl zdravotní problém a museli jsme to trošku přeskupit. Bohužel nám zase chyběl vysoký hráč v sestavě, protože po prvním rohu šel soupeř do vedení 2:0. Zase po naší hrubé chybě, kdy tam balon skáče ve velkém vápně a soupeř si ho najde. Pak byl zápas pro nás ohromně těžký. Nicméně celý poločas jsme podávali relativně kvalitní výkon, dali jsme kontaktní branku na 2:1. Ale na to, abychom dali nějakou vyrovnávací nebo vítěznou, bychom museli líp pracovat v soupeřově vápně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články