Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vstupenky na kvalifikaci bude prodávat Sazka – další kšeft mezi Haškem a Hušákem

Praha – Od zápasu proti Skotsku se podle deníku Hospodářské noviny vstupenky na kvalifikaci EURO 2012 budou distribuovat přes síť terminálů Sazky. Ta by z byznysu měla mít zhruba desetiprocentní profit. Dosud si fotbalový svaz distribuoval lístky sám, respektive prostřednictvím své vlastní společnosti STES. Jde tak o další byznys mezi Sazkou a Českomoravským fotbalovým svazem. Jak připomínají HN, fotbalový svaz již dříve prodal firmě KPS Media, tedy dceřiné společnosti Sazky, vysílací práva na ligu. Přitom v minulosti prodával český fotbal vysílací práva na ligu přímo Nově nebo ČT.

Fotbalový svaz vypsal výběrové řízení, ve kterém z pěti přihlášených firem postoupily dvě do finále a v něm Sazka zdolala Ticketpro. V její prospěch podle deníku místopředsedy fotbalového svazu Dalibora Kučery rozhodlo, že má v republice přes šest tisíc poboček. Zajímavostí je, že podle deníku Právo Ticketpro uvádí 665 distribučních míst. 

Na první duel kvalifikace, kterým bude zápas s Litvou, se ještě vstupenky prodávají tradičním způsobem a lze je dostat za 500, 350 a 200 Kč. Na zápas se Skoty 8. října v Edenu se budou lístky prodávat za 950, 700 a 300 korun. Příjem distributora vstupenek se bude pohybovat v řádu statisíců korun. 

Média již nějakou dobu spekulují o tom, že právě Aleš Hušák je šedou eminencí, která řídí kroky fotbalového předsedy Ivana Haška. Sám Hušák to ale striktně odmítá. S Haškem se sice podle vlastních slov dobře zná, nicméně prý nemá ani "milimetrový vliv na to, co se ve fotbalovém svazu děje". Hospodářské noviny však připomínají, že realita je taková, že koryta příjmových toků českého fotbalu byla za Haškovy vlády překopána tak, aby protékala Sazkou.

Zdroj
HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články