Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vstup Ulicha a spol. do hradeckého klubu se odkládá o měsíc

Hradec Králové – Majetkový vstup skupiny podnikatelů kolem bývalého reprezentanta Iva Ulicha do městského fotbalového klubu FC Hradec Králové zatím není schválen. Podle náměstka primátora Jindřicha Vedlicha (TOP 09) bylo rozhodnutí odloženo o měsíc kvůli složitým jednáním o akcionářské smlouvě.

Silvestrovské derby Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na dnešním jednání hradeckého zastupitelstva se dohodlo, že akcionářská smlouva se bude schvalovat 20. června tak, aby Ulichův vstup začal platit k 1. červenci.  

Zastupitelé na konci dubna vybrali Ulicha a jeho tři podnikatelské partnery ze tří uchazečů o vstup do klubu. Obě strany pak začaly jednat o akcionářské smlouvě, která se podle dubnového Vedlichova vyjádření měla schvalovat v úterý. Vedlich však uvedl, že předložit smlouvu v její současné podobě zastupitelům by bylo nezodpovědné.  

Podle dosud zveřejněných parametrů by měli Ulich a jeho partneři za dvacetiprocentní podíl v klubu městu zaplatit 3,4 milionu korun a v první sezoně by na jeho provoz měli dát šest až osm milionů. K 1. červenci 2018 by Ulich a jeho partneři mohli v klubu získat majoritních 51 procent akcií. Za navýšení podílu by měli zaplatit asi 5,3 milionu korun.

Dohoda podle dřívějších prohlášení radnice není vázána na účast Hradce Králové v první lize a bude naplněna i při působení klubu ve druhé lize. Hradec Králové prvoligovou příslušnost neudržel a sestoupil, a to potřetí za posledních pět let. Prodejem klubu se podle Vedlicha naplňuje dlouholetá snaha města získat pro klub strategického partnera. Ten by měl klubu přinést lepší financování a po sportovní stránce je v plánech umísťování celku v první polovině prvoligové tabulky.  

Ulich je bývalý hráč Hradce Králové, působil také ve Slavii Praha či v německé lize. Nyní podniká, je majitelem společnosti M&T kliky. Ulichovými partnery jsou dlouholetý obchodní ředitel fotbalové Slavie Praha a majitel společností Whistler a České loděnice Radek Šenk, dále majitel spediční firmy Kristensson a podporovatel trutnovského fotbalu Roman Kubec a spolumajitel společnosti FV Plast a vlastník a mecenáš fotbalového klubu ve Dvoře Králové nad Labem Georgios Karadzos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články