Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Všechny zápasy fotbalového Eura 2016 bude vysílat Česká televize

Praha - Česká televize získala práva pro vysílání Eura 2016, které se koná ve Francii od 10. června do 10. července. To mimo jiné znamená, že odvysílá přímé přenosy ze všech zápasů kontinentálního šampionátu. "Já to velmi vítám, fotbal nebude na placené televizi, což fanoušky potěší. Snad bude turnaj vysílat ČT za účasti naší reprezentace," řekl svazový předseda Miroslav Pelta. Reprezentace nyní o Euro bojuje v kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká televize bude vysílat všechny zápasy Eura 2016

"Česká televize se spolu s dalšími pětadvaceti veřejnoprávními stanicemi zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie. Dlouhá jednání s UEFA se nám podařilo úspěšně finalizovat a vrcholnou fotbalovou akci příštího roku tak bude opět vysílat Česká televize," komentuje zisk práv generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Francouzské UEFA EURO 2016 bude prvním turnajem s účastí čtyřiadvaceti týmů, které budou rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin a potom absolvují závěrečnou vyřazovací část. Celkem odehrají zúčastněné celky 51 zápasů. Zahajovací i závěrečné utkání se uskuteční na francouzském národním stadionu Stade de France v Paříži.

"Předpokládáme, že v přímých přenosech a záznamech opět odvysíláme všechna utkání turnaje. V případě účasti české reprezentace pak i bohatý doprovodný program mapující komplexně nejen vlastní zápasy, ale i přípravu a program našeho celku, kterému po skvělém úvodu kvalifikace přes poslední zaváhání zůstává ve čtyřech zápasech v září a říjnu stále dostatek možností pro potvrzení postupu," doplňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články