Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Všechny cesty nemusí vést do Říma. Schick chce zůstat v Lipsku, zájem hlásí Leverkusen

Další zájemce do už početné řady? O služby útočníka Patrika Schicka stojí nově i Bayer Leverkusen. Zájem hlásí také kluby z Anglie, Itálie či Španělska. Podle hráčova agenta Pavla Pasky je ale prioritou setrvání v Lipsku.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

V Bundeslize dal Schick deset gólů, takže není divu, že Lipsko má o něj stále velký zájem. Jenže kvůli ekonomickým dopadům koronavirové pandemie nechce zaplatit původně stanovených 29 milionů eur (téměř 774 milionů korun).

"Jednáme," řekl Paska pro Deník Sport. Nyní na dálku, příští týden už přímo osobně v Lipsku.

Setrvání v německé spolkové zemi Sasko je prioritou i pro čtyřiadvacetiletého Schicka. Ve hře je rovněž možnost prodloužení hostování s následnou opcí o další sezonu. 

Patrik Schick
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Meyer

V tom případě by si ale domovský AS Řím, kde má někdejší hráč Sparty smlouvu ještě na dva roky, naúčtoval daleko lepší podmínky.

Nicméně vyšší bere: pokud by chtěl Schicka některý z klubů koupit, dostal by přednost.

Jestliže by jednání s Lipskem z nějakých důvodů nevyšla, nabízí se cesty mnoha směry. Tak třeba AC Milán, kam má přijít trénovat Ralf Rangnick, který Schicka dobře zná. A Paska už v MF Dnes připustil, že i taková varianta je ve hře.

Patrik Schick
zdroj: DPA autor: Jan Woitas

Podle Bildu má o českého reprezentanta zájem i ambiciózní Bayer Leverkusen, odkud by mohl do Chelsea zamířit německý reprezentant Kai Havertz. Za jednadvacetiletého talenta požaduje Bayer 100 milionů eur (2,6 miliardy korun). 

Paska registruje rovněž nabídky z Anglie, kde se nejčastěji skloňují jména Newcastlu a Evertonu. "A ze Španělska," dodal Paska ve Sportu, aniž by konkretizoval, z jakého směru zájem přišel. Variantou je i Schickovo setrvání přímo v AS Řím. 

Tak či tak, Schicka nyní čeká s Lipskem srpnové čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid. Třetí celek uplynulé bundesligové sezony se v něm bude muset obejít bez kanonýra Tima Wernera, který už v červnu přestoupil do zmiňované Chelsea.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Bild, Deník Sport, Sky Sports, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články