Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vršovické derby zahájilo ligu remízou 1:1

Praha - První fotbalová liga začala remízou 1:1. Ve vršovickém derby mezi Bohemians 1905 a Slavií Praha daly oba týmy po gólu už v první dvacetiminutovce a Slavii pak k rozhodující trefě nepomohla ani téměř půlhodinová přesilovka po vyloučení Rychlíka. V Edenu, kde mají od této sezony domácí hřiště oba dnešní soupeři, otevřel skóre již v první minutě "klokan" Bartek, v 17. minutě vyrovnal Kisel. Zápas se hrál v komorním prostředí, v hledišti stadionu sledovalo ligovou premiéru 5 623 diváků. Tábory nejvěrnějších příznivců obou týmů duel bojkotovaly a místo do hlediště se vydaly na protestní pochod k dosavadnímu stadionu Bohemians 1905.

I kdyby někteří z nich nakonec do hlediště dorazili, možná by ani nestihli první gól. "Klokani", kteří v minulém ligovém ročníku dali ze všech týmů nejméně branek, totiž v nové sezoně otevřeli střelecký účet hned po minutě hry. Po pravé straně unikl Moravec, na jeho přízemní centr si naběhl Bartek a přesnou střelou k tyči nedal Vaniakovi šanci. Slávisty, kteří byli podle zápisu hosty, gól na chvíli zaskočil. Soupeř napadal již na polovině hřiště a v první čtvrthodině jim nedovolil hrát kombinační hru.

Přesto se Slavia dočkala brzy vyrovnání, když po pasu Jaroslava Černého z pravé strany se za obranu Bohemians dostal Kisel, šel sám na brankáře a chladnokrevně zakončil střelou po zemi. Po svém návratu do ligy z působení v Austrálii se trefil hned v prvním střetnutí v červenobílém dresu.

A za šest minut měl na kopačce druhý zápis: brankář Vaniak rychle rozehrál, po Rychlíkově uklouznutí se k němu dostal míč, ale Kisel váhal se střelou a nakonec slabá rána skončila ve Sňozíkově náruči.

Slavii podržel Vaniak

I v úvodu druhého poločasu zahrozili nejprve Bohemians. Na branku Slavie se řítil osamocený Bálek, ale Vaniak včasnou reakcí nájezd zmařil. Bálek se dostal k míči i napodruhé, ale slávistický gólman mu jej skvělým zákrokem rukou vypíchl.

Pak ale opět převzala iniciativu Slavia a pomohl jí k tomu i Rychlík. Obránce Bohemians v 63. minutě dostal za faul druhou žlutou kartu a nabídl Slavii téměř půlhodinovou přesilovku. Z ní ale slávisté nic nevytěžili, na druhé straně naopak musel další zákrok vytáhnout nejstarší hráč ligy Vaniak proti střele Moravce, který z dálky zakončil rychlý protiútok. Blýsknout se ale musel i domácí Sňozík, který chytil přesnou ránu Jaroslava Černého.

Bohemians 1905 – Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 1. Bartek - 17. Kisel. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Rychlík, Držík, Moravec - Vlček, Koubský. ČK: 63. Rychlík. Diváci: 5 623.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články