Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vrbu těší forma útočníků. Ohledně Rosického počká na finální zprávu

Praha – Pojede Tomáš Rosický na mistrovství Evropy, nebo nepojede? Takovou otázku si klade většina fanoušků českého národního týmu po dalším zranění pětatřicetiletého záložníka. Pavel Vrba zatím nechce dělat předčasné závěry a počká si na výsledky vyšetření. Kouče reprezentace tak alespoň může těšit forma českých útočníků v cizině. Sám si také pochvaloval, kolik toho za poslední dny stihl.

Trenér české reprezentace Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Pětatřicetiletý Rosický se v lednu vrátil do hry po osmiměsíčním boji s poraněným kolenem. Hned v prvním utkání za Arsenal si však poranil stehenní sval a mimo hru má být dalších šest týdnů. Zřejmě by tak nestihl březnová přípravná utkání reprezentace se Skotskem a Švédskem. A do šampionátu bude mít minimální herní praxi.

"Bylo mi Tomáše strašně líto, že jej potkalo další zranění. Dlouhodobě se připravoval na návrat, absolvoval spoustu tréninků," řekl Vrba na fotbal.cz. "Mám informace přímo od Tomáše. Stále čekáme na závěrečnou lékařskou zprávu a diagnózu přesného rozsahu poranění, pak budeme vědět víc. V dané chvíli je pro mě těžké hodnotit něco, co zatím není zcela přesně popsáno. Zatím bych tedy nevyvozoval nějaké předčasné závěry," dodal.

Na případnou absenci Rosického na Euru se však už Vrba dlouhodobě připravuje, vždyť bez něj odehrál i celou podzimní část kvalifikace a uhrál například výhru nad Nizozemskem.

Kromě špatných zpráv se však v lednu na Vrbu valí i ty pozitivní, především o dobré formě Vladimíra Daridy v Herthě Berlín a Tomáše Necida v Bursasporu. "Mám radost z každého našeho hráče, kterému se daří. To je teď případ Vládi i Tomáše a přeju si, ať jim to vydrží co nejdéle. Vláďa Darida je hráč, který na hřišti dokáže udělat nadstavbu, to dobře víme. A je pozitivní, jak svému týmu pomáhá na vysoké pozice, kde nikdo Herthu nečekal," prohlásil Vrba.

"Tomáš Necid se také střelecky prosazuje, ale začíná to pálit i Matěji Vydrovi a po dlouhodobém zranění dostává v Aston Ville prostor také Libor Kozák. To jsou všechno pozitivní zprávy. O jednotlivcích bych ale v našem případě až tolik nehovořil, my musíme mistrovství Evropy především zvládnout týmovým výkonem. Na druhou stranu pohoda a forma našich hráčů z klubů se může pozitivně odrazit také přímo v reprezentaci," dodal.

Sám se nyní soustředí na rozbor protivníků na šampionátu Španělska, Chorvatska a Turecka a také na pozorování výkonů reprezentantů v jejich klubech. "Když mám formu, stihnu za den zhlédnout třeba tři zápasy. Je výborné, že na internetu můžu sledovat živě i přípravné zápasy českých týmů na zahraničních soustředěních. Vidím takto mnohem víc utkání, než kdybych někam cestoval přímo osobně. O víkendu jsem si pustil také utkání německé ligy mezi Bayernem a Hoffenheimem, kde mě samozřejmě zajímal výkon Pavla Kadeřábka," popsal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články