Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vrbu i Horvátha těší plzeňský úspěch. Ceny berou s nadhledem

Praha - Plzeňského kouče Pavla Vrbu potěšilo, že potřetí za sebou vyhrál anketu členů fotbalové akademie o nejlepšího trenéra roku. Ocenění si váží o to víc, že jeho konkurenti Jaroslav Šilhavý a Michal Bílek vloni dosáhli velkých úspěchů. Vrbův svěřenec Pavel Horváth, který v Plzni prodloužil smlouvu do června 2014, zase bere výhru v anketě Osobnost ligy jako ocenění výkonů celého týmu. Kapitán Viktorie se domnívá, že cenu dostal potřetí za sebou hlavně proto, že je vidět víc než ostatní hráči.

Šilhavý získal s Libercem ligový titul a Bílek postoupil s národním týmem do čtvrtfinále evropského šampionátu. "Pokud jsem uspěl v konfrontaci s nimi, těší mě to. Z tohohle pohledu byli oba dva trenéři vloni určitě úspěšnější než já," řekl Vrba, který je s plzeňským týmem na soustředění na Kypru.

Je nám líto, video expirovalo.
T-Mobile Fotbalista roku 2012

Cení si především hlasů od lidí, kteří mají zkušenosti s trénováním. "Pokud prošli trenérskou kariérou a ví, o co jde a potom mi dají hlasy, tak si toho samozřejmě velice vážím," uvedl devětačtyřicetiletý trenér, který s Plzní po podzimu vede ligu a podruhé za sebou s ní postoupil do jarní části Evropské ligy, v níž vyhrál základní skupinu před obhájcem trofeje Atlétikem Madrid. Vítězství v anketě bere jako ocenění práce celého západočeského klubu. "Je to ovlivněno tím, čeho jsme dosáhli," doplnil Vrba.

Horváth se domnívá, že za jeho úspěchem stojí fakt, že je na hřiští více na očích. "Nehledám za tím nic speciálního," dodal. Je mu jasné, že bez svých spoluhráčů by cenu nezískal. "Tyhle individuální ceny beru jako ohodnocení výkonů celého mužstva, jehož jsem součástí. Nijak nepovyšuji individuální přístup, bez spoluhráčů bych tuhle cenu nevyhrál," prohlásil sedmatřicetiletý Horváth, za nímž skončil v kategorii Osobnost roku Jiří Štajner a na třetí příčce se umístil David Lafata.

O čtvrtou výhru po sobě prý s Vrbou soupeřit nebudou. "Nebojím se, že by mě úmyslně vyřadil ze sestavy, abychom nemohli bojovat o to, jestli náhodou někdo nezíská cenu počtvrté," řekl Horváth, jenž se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy do června 2014. Podepíše jí po návratu ze soustředění na Kypru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články