Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrbu chceme i po Euru, potvrdil Pelta

Praha - Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta hodlá udržet Pavla Vrbu u národního týmu i pro příští kvalifikační cyklus, na který má kouč podepsanou smlouvu. Připustil však, že je v ní klauzule, díky které může Vrbu případný zájemce vykoupit. Podle Pelty momentálně žádný zájemce asociaci kvůli Vrbově uvolnění neoslovil. "Mým zájmem i celého fotbalového hnutí včetně výkonného výboru je udržet trenéra Vrbu, ať už dopadne mistrovství Evropy jakkoli," řekl Pelta.

Ilustrační foto

"V současné chvíli jsou to jen spekulace. Bylo by nenormální, kdyby trenér Vrba neměl nabídky, když je úspěšný. Ale zatím nemám indicie, že by měl někdo zájem o uvolnění trenéra jednat," sdělil Pelta. O Vrbovi se v posledních dnech hovořilo jako o případném adeptovi na uvolněné místo po André Villasi-Boasovi, který po sezoně skončí na lavičce Zenitu Petrohrad. Ten v minulosti vedl český trenér Vlastimil Petržela.

O situaci mluvil šéf českého fotbalu i s Vrbou. "Potvrdil mi, že s nikým konkrétně nejedná a že má čistou hlavu a koncentruje se plně na mistrovství Evropy, kde chceme být úspěšní," prohlásil Pelta. "Ještě bude dost času bavit se o jeho budoucnosti. Já udělám maximum, abych ho u národního týmu udržel," dodal.

"V poslední době jsem dostal jen dvě nabídky, a to z Hodonína a Nového Strašecí," řekl k tomu sám Vrba. O případném konci u reprezentace a budoucnosti po mistrovství Evropy nechtěl kouč spekulovat. "Bavit se o kdyby se nevyplácí, takže na kdyby nehraju," přidal Vrba. "Je zbytečné se o tom bavit, vůbec nikdo mě nekontaktoval," dodal.

Pelta na podzim 2013 svedl náročná jednání s Plzní, aby Vrbu uvolnila poté, co tam za pět let vybudoval silný tým, který se dvakrát probojoval do hlavní soutěže Ligy mistrů. U reprezentace po úvodním rozkoukávání Vrba nastartoval obměnu kádru, dal šanci hráčům z české ligy a překvapivě v konkurenci Nizozemska a Turecka vyhrál kvalifikační skupinu o postup na mistrovství Evropy. Smlouvu dostal na čtyři roky, tedy do konce roku 2017 s tím, že v případě postupu na MS 2018 může být uplatněna opce na další dva roky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články