Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrbu čeká venkovní premiéra ve Finsku. V sestavě může být šest sparťanů

Helsinky - Čeští fotbalisté vpodvečer změří síly s finskou reprezentací a pro trenéra Pavla Vrbu to bude první venkovní utkání v jeho působení u národního týmu. Obejít se bude muset bez dvou největších hvězd - Petra Čecha a Tomáše Rosického - a základní sestava naopak bude pravděpodobně z velké části tvořena z hráčů mistrovské Sparty. Podrobný on-line přenos z utkání sledujte od 18:00 na našem webu.

Trenér Pavel Vrba na utkání v Helsinkách povolal pouhých osmnáct hráčů, z toho se ještě navíc nebude moci spolehnout na kapitána Tomáše Rosického, jehož skolila viróza. "Říkal mi, že by byl rád, kdyby mohl hrát co nejdelší časový úsek. Takže bych byl radši, kdyby tady byl. Hlavně doufám, že projde dobrou přípravou, dobrými zápasy před začátkem kvalifikace. Věřím, že v září bude stoprocentně k dispozici a pomůže nám," uvedl Vrba.

Spolu s Petrem Čechem, který se zotavuje ze zranění ramena, tak budou chybět dvě největší opory národního týmu. Do Helsinek odcestovalo pouhých 17 hráčů, všichni by ale měli v zápase dostat šanci. "Předpokládám, že i v tomhle přípravném utkání bude platit, že se může střídat šest hráčů. Hráče do pole chci vyzkoušet všechny. U brankářů jsem domluvený tak, že by každý měl odchytat během čtrnácti dnů jedno celé utkání," řekl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Finsko - Česko

Při absenci Čecha se tak s velkou pravděpodobností do branky postaví Tomáš Vaclík, jemuž sekunduje Marek Štěch, gólman nyní již třetiligového anglického Yeovilu. V základní jedenáctce, která by měla nastoupit v rozestavení 4-2-3-1, by mohlo figurovat až šest sparťanů. Kromě Vaclíka se v sestavě nejspíš objeví prakticky kompletní sparťanská záloha (Vácha, Dočkal, Hušbauer a Krejčí) a pravý bek Pavel Kadeřábek.

Kapitánskou pásku si na levou paži zřejmě navleče Michal Kadlec, který letos slavil titul s Fenerbahce. "Pravděpodobně to bude nejzkušenější hráč. Ale je to hodně na hráčích. Oni si zvolí kapitána. Budeme to řešit před tréninkem," uvedl Vrba.

Pravděpodobná sestava ČR:

Vaclík – Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Limberský – Darida, Vácha – Dočkal, Hušbauer, Krejčí – Vydra.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články