Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrbu čeká ligová derniéra na lavičce Plzně, Boleslav hostí Baník

Plzeň – Poslední ligový zápas v pozici trenéra Plzně čeká Pavla Vrbu. Jeho svěřenci na domácím hřišti přivítají v závěrečném podzimním kole Příbram a potřebují nutně zvítězit. Vedoucí Sparta totiž dokázala v sobotním duelu vyhrát na hřišti Jablonce a v čele tabulky má osmibodový náskok. O důležité tři body si to rozdají i Mladá Boleslav s Baníkem Ostrava a Bohemians 1905 se Zbrojovkou Brno. Textový on-line přenos ze zápasu Plzeň - Příbram sledujte od 19:00 na našem webu.

Plzeň si nehodlá nechat Spartu utéct a chce proti Příbrami potvrdit dobrou listopadovou formu. Tento měsíc v lize neztratila ani bod a v Lize mistrů předvedla velmi dobré výkony proti Bayernu Mnichov a ve středu na půdě Manchesteru City.

"Zatímco v říjnu se nám kvůli zraněním a změnám příliš nedařilo, v listopadu jsme našli ofenzivní formu. Nyní ale potřebujeme, abychom to potvrdili nejen v posledním utkání Ligy mistrů proti CSKA, ale také proti Příbrami, jelikož potřebujeme zůstat v kontaktu s čelem tabulky," řekl trenér Viktorie Pavel Vrba, pro kterého to bude ligová derniéra před nástupem k reprezentaci. Utkání proto bude předcházet oficiální rozloučení s úspěšným koučem.

Příbram do Štruncových sadů přijíždí v dobrém rozpoložení. V posledním kole totiž rozstřílela doma Znojmo 5:0 a odlepila se ze sestupového pásma. Trenér Příbramských Petr Čuhel však ví, že jeho svěřence čeká naprosto odlišné utkání. "S Plzní to bude úplně něco jiného. Bude to velice těžký zápas s kvalitním soupeřem. Do zápasu musíme jít maximálně koncentrovaní, abychom i v posledním zápase předvedli dobrý výkon a uhráli co nejlepší výsledek," řekl Čuhel. Příbrami se zatím na venkovních hřištích příliš nedaří, když stále čeká na výhru a je druhá nejhorší v lize.

Oba soupeři se již na podzim jednou potkali, a to ve druhém kole. Z vítězství se tehdy radovala Plzeň, která v Příbrami vyhrála 4:2.

Boleslav chce proti Baníku napravit výprask od Sparty

Fotbalisté Mladé Boleslavi nezažívají v posledních týdnech šťastné období. Z předešlých šesti zápasů dokázali vyhrát pouze jeden a v posledním kole prohráli na Spartě vysoko 4:1. Svojí bilanci by si chtěli Boleslavští zlepšit proti Ostravě, avšak trenér Ladislav Minář musí řešit problémy se sestavou, když kvůli zraněním a kartám postrádá hned osm hráčů včetně klíčového záložníka Jarolíma.

"Tři ligové zápasy jsme nevyhráli a je tedy nejvyšší čas to napravit. Ostravě chceme oplatit prohru z července a před domácím publikem se chceme rozloučit vítězstvím," řekl Minář, pro jehož svěřence bude úkolem ukončit ostravskou neprůstřelnost trvající 252 minut. Poslední dva zápasy Baníku skončily 0:0.

Přesto ani Ostrava nemůže být spokojena. Svěřenci trenéra Svědíka sice třikrát v řadě neprohráli, ale na zisk tří bodů čekají již od konce září. "Boleslav si od třetího kola drží poměrně stabilní výkonnost. Před týdnem sice vysoko prohrála na Spartě, ale zápas jsem viděl a nezahrála tam špatně. Mají velkou kvalitu ve středu, jedná se o soupeře s údernou ofenzivou. Já ale věřím, že v obranné fázi navážeme na poslední zápasy, které jsme vzadu dokázali zvládnout bez velkých chyb," nechal se slyšet hostující trenér Martin Svědík.

Boj o "šest" bodů. Bohemians hostí Brno

Důležitý záchranářský souboj se odehraje v Praze, kde čtrnáctí Bohemians 1905 hostí dvanácté Brno. Vítěz může odskočit sestupovým příčkám. Především domácí potřebují utnout sérii sedmi zápasů bez výhry, v nichž dali pouhé tři góly.

"Musíme zvednout hlavu a udělat všechno pro to, abychom utkání s Brnem zvládli. V defenzivě takové problémy nemáme, tam je to v posledních zápasech v pořádku. Tíží nás spíš koncovka, kde nám chybí střelec," řekl trenér Bohemians Jozef Weber.

Brno se v závěrečných kolech herně zvedlo a dobrý výkon předvedlo v minulém kole, kdy na domácím hřišti podlehlo Plzni 1:3. Zbrojovce se však zatím venku nedaří. Podobně jako Příbram ještě na soupeřových hřištích nevyhrála a získala pouze dva body za remízy. Trenér Kotal však věří, že Jihomoravané tuto sérii zlomí. "Věřili jsme, že utkání s Plzní neprohrajeme, ale stalo se, to už nevrátíme. Teď musíme body vrátit zpět. Na Bohemians chceme a musíme bodovat," dodal brněnský lodivod. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, fczbrno.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články