Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba: Víme, o co hrajeme. Proti FCSB musíme podat maximální výkon

Bukurešť – Úspěšný trenér Pavel Vrba zažije v zápase 3. předkola Ligy mistrů v Rumunsku proti FCSB obnovenou na lavičce Viktorie Plzeň. Někdejší Steauu Bukurešť považuje za kvalitní tým s velkou ofenzivní silou a výbornými individualitami, ale svému mužstvu věří a doufá, že hráči užšího kádru nahradí chybějící opory. 

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Mají obrovskou kvalitu v útočné fázi. Jsou tam dva tři klíčoví hráči, kteří ze středu pole dokážou výborně rozehrávat balony," vyjmenoval Vrba hlavní přednosti soupeře. "Nerad bych vyzvedával individuality. Mužstvo působí velice komplexně. My budeme muset podat maximální výkon, abychom to zvládli," dodal bývalý reprezentační kouč.

Kapitánem FCSB je útočník Denis Alibec, který loni v barvách Astry Giurgiu hodně Plzeň trápil v Evropské lize a ve Štruncových sadech pomohl gólem k výhře hostů 2:1. "Určitě je to velice nebezpečný útočník. Na druhou stranu se v těch posledních duelech střídá s Harlemem Gnohérém. Jsou typologicky stejní a pro tým hodně důležití," upozornil Vrba.

Viktorii budou chybět zranění kapitán Roman Hubník, brankář Matúš Kozáčik, záložníci Václav Pilař s Janem Kovaříkem i disciplinárně potrestaný stoper Lukáš Hejda. Naopak levý obránce David Limberský by po zdravotních problémech už měl být připraven.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se v Bukurešti připravuje na duel s FCSB

"Pro nás to komplikace určitě je, protože tihle hráči by do kádru patřit měli. Jsme rádi, že se někteří dali do kupy a mohou nastoupit. Fotbal je takový, že se občas někdo zraní. Ti zbývající hráči musí zastoupit zraněné. Doufám, že se nám to podaří."

Plzeň v předchozích čtyřech pohárových střetnutích nedokázala rumunského soupeře porazit. "Rumunská mužstva jsou velice dynamická, jejich hráči individuálně schopní. My můžeme být lepší v organizaci hry. V utkání ji chceme zvládnout tak, abychom si odvezli co nejlepší výsledek a v odvetě se poprali o postup," prohlásil třiapadesátiletý trenér.

Ze své obnovené premiéry je lehce nervózní. "Víme, o co hrajeme. Já jsem trenér, který zápasy prožívá, takže i pro mě to emotivně bude hodně náročné," přiznal Vrba. "Budu to ale prožívat tak, abych hráčům pomohl, a ne, abych jim ublížil. Doufám, že moje emoce dostanou hráče do varu a že podají maximální výkon," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články