Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vrba: Ve Finsku chci vyzkoušet všechny hráče do pole

Helsinky – Všech patnáct hráčů do pole by se mělo ve středečním přípravném duelu české fotbalové reprezentace proti Finsku dostat na hřiště. Uvedl to trenér národního týmu Pavel Vrba. Zároveň prozradil, že celý duel v Helsinkách by měl odchytat buď Tomáš Vaclík, nebo Marek Štěch, druhý gólman by měl nastoupit na začátku června v dalším přípravném duelu doma s Rakouskem.

Pavel Vrba
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

"Předpokládám, že i v tomhle přípravném utkání bude platit, že se může střídat šest hráčů. Hráče do pole chci vyzkoušet všechny. U brankářů jsem domluvený tak, že by každý měl odchytat během čtrnácti dnů jedno celé utkání," řekl Vrba. V úvodu podle všeho vsadí na tradiční rozestavení 4-2-3-1, které praktikoval i s Plzní.

Zatím ještě není úplně jisté, kdo ve středu bude mít kapitánskou pásku místo nemocného Tomáše Rosického. V úvahu připadají nejstarší David Limberský či podle startů nejzkušenější Michal Kadlec. "Pravděpodobně to bude nejzkušenější hráč. Ale je to hodně na hráčích. Hráči si zvolí kapitána. Budeme to řešit před tréninkem," uvedl Vrba.

Mrzí ho, že nemůže využít kapitána Rosického. "Říkal mi, že by byl rád, kdyby mohl hrát co nejdelší časový úsek. Takže bych byl radši, kdyby tady byl. Hlavně doufám, že projde dobrou přípravou, dobrými zápasy před začátkem kvalifikace. Věřím, že v září bude stoprocentně k dispozici a pomůže nám," uvedl Vrba.

Na olympijském stadionu v Helsinkách, kde v roce 1952 získal Emil Zátopek tři olympijská zlata, se Vrba nepředstaví poprvé. "Už jsem tu hrál finále mistrovství Evropy do 18 let v roce 1982, tehdy jsme prohráli se Skotskem 1:3," vzpomínal Vrba předtím, než s týmem vyrazil na podvečerní předzápasový trénink v prosluněném helsinském olympijském komplexu. 

Pravděpodobná sestava ČR:

Vaclík – Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Limberský – Darida, Vácha – Dočkal, Hušbauer, Krejčí – Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články