Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba staví realizační tým. Manažerem má být Fitzel

Praha - Pavel Vrba sice ještě dokončuje svou práci ve Viktorii Plzeň, zároveň se ale připravuje na převzetí české fotbalové reprezentace. K tomu dojde 1. ledna 2014 a přibližně do té doby by měl mít úspěšný kouč sestavený i realizační tým. A první jméno jeho nového spolupracovníka je už na světě. Manažerem nároďáku má být podle deníku Sport bývalý trenér juniorských reprezentací Dušan Fitzel.

Dušan Fitzel
zdroj: ČTK

Fitzel, momentálně ředitel Sportovně technického oddělení FAČR, má s manažerstvím své zkušenosti. Podobnou funkci totiž vykonává u výběru do jednadvaceti let. V nové roli vystřídá Vladimíra Šmicera, který u reprezentace skončil v polovině října po nepovedené kvalifikaci na mistrovství světa.

"Jednou se vždy musí odejít. Tomu, kdo po mně přijde, budu držet palce, aby postoupil s týmem na mistrovství Evropy," uvedl Šmicer, který u týmu vydržel čtyři roky.

Padesátiletý Fitzel v minulosti vedl juniorské reprezentační výběry. S osmnáctkou například vybojoval stříbro na ME 2001. Tři roky řídil i národní tým Malty. "Musím poděkovat trenérům Brücknerovi a Škorpilovi, kteří mě při práci u českých reprezentací učili," řekl v jednom z rozhovorů před pěti lety.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články