Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba si k nároďáku bere asistenta z Plzně Krejčího

Praha - První podřízený nového trenéra fotbalové reprezentace je na světě. Fotbalovou Viktorii Plzeň opouští po trenérovi Pavlu Vrbovi také jeho asistent Karel Krejčí. Ten na západě Čech působil od roku 2007, nyní však následuje na základě vlastní žádosti Vrbu k národnímu týmu.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/AP

"Karel nás požádal o možnost působení v roli asistenta trenéra národního týmu, na základě jeho dlouhodobé skvělé práce jsme mu tento krok umožnili. Věřím, že také v nové pozici uplatní své encyklopedické fotbalové znalosti i fotbalovou praxi," uvedl v prohlášení generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Pětačtyřicetiletý karvinský rodák byl v Plzni ještě před Vrbovým příchodem mimo jiné jako šéftrenér mládeže. Dokonce čtyřikrát vedl Viktorii jako hlavní trenér. Celkem zažil v Plzni 245 soutěžních duelů.

"Reprezentace je pro mě další výzvou, nicméně z Plzně se mi nebude odcházet lehce. Odnesu si neuvěřitelné množství zážitků a vzpomínek, Viktoria bude pro mě již navždy srdcovou záležitostí," řekl Krejčí.

Stejně jako Vrba i Krejčí se s klubem rozloučí 10. prosince utkáním Ligy mistrů s CSKA Moskva. "Na nostalgii v tuto chvíli není prostor. Všichni si uvědomujeme, jak důležité jsou pro Viktorii zbývající dva duely s Příbramí a CSKA Moskva. Obě utkání budou rozhodující pro jarní část sezony. Všechny síly i pozornost tak napneme tímto směrem. Chceme se loučit šesti body a radostí zaplněných tribun," dodal Krejčí.

Plzeň zatím stále nenašla Vrbova nástupce. Momentálně údajně probíhají jednání s Dušanem Uhrinem mladším, který vede Dinamo Tbilisi. "Klub o nástupci Pavla Vrby intenzivně jedná, nicméně probíhající jednání nebudeme jakkoliv komentovat. Současnému sportovnímu vedení chceme dát maximální klid do náročného konce sezony, nového trenéra bychom veřejnosti rádi představili před vánočními svátky," dodal Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články