Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba o závěru sezony: Výkony hráčů můj odchod neovlivní

Plzeň – Již jen čtyři utkání v pozici hlavního trenéra Plzně čekají na Pavla Vrbu. Budoucí kouč reprezentace, jenž svým odchodem všechny překvapil, věří, že jeho konec u týmu nebude mít na výkony plzeňských hráčů v závěru podzimu negativní vliv a spíš je to nabudí. Rovněž doufá, že ani fanoušci nebudou proti němu a jeho odchod pochopí.

Trenér Pavel Vrba
zdroj: čtk autor: Pavel Němeček

"Myslím, že na kluky v kabině to nemůže mít vliv. Hráči jsou profesionálové a ví, že fotbal někdy přináší příchody i odchody. A je jedno, jestli se to týká hráčů, nebo trenérů. Vůbec jsem nezaznamenal, že by to hráči řešili," uvedl Vrba, jenž využil klauzule ve smlouvě a ve Viktorii 15. prosince skončí.

Devětačtyřicetiletý kouč, který od svého nástupu v roce 2008 Plzeň dovedl k dvěma titulům mistra ligy a dvakrát se s ní propracoval až do Ligy mistrů, rovněž věří, že jeho odchod pochopí i fanoušci. "Věřím tomu, že fanoušci Viktorie ocení mou práci, kterou jsem pro Plzeň udělal. Pro mě vždycky zůstane srdeční záležitostí. Nejen hráči, vedení, ale i fanoušci pro mě byli vždycky obrovskou vzpruhou," řekl Vrba.

"Doufám, že i nadále mě budou brát jako člověka, který vždy držel s nimi, i když chápu, že se na mě teď někteří zlobí. Ale pokud budou rozumně uvažovat, pochopí, že jsem udělal krok, který je v trenérské kariéře velkou výzvou," dodal.

 

Kapitán Plzně a hlavní opora týmu Pavel Horváth s Vrbovými slovy souhlasí, i když přiznává, že hráči celou situaci rozebírali. "Samozřejmě jsme se o tom bavili. Nám to oznámil trenér i s vedením a my s tím nemůžeme nic dělat. Jak v tom, kdybychom chtěli, aby trenér zůstal, nebo aby odešel. My jsme hráči a respektujeme to," uvedl Horváth.

"Problém v tom není. Spíš než abychom to řešili, tak si z toho děláme srandu. To je nejlepší odpověď, jak to řešit. Jsem si jistý, že to nebude mít na hřišti vliv," dodal osmatřicetiletý záložník.

Podobný názor má i brankář Matúš Kozáčik. "Věřím, že nás to nepoznamená. Naopak že nás to vyhecuje, abychom závěr sezony zvládli. Musíme to odehrát co nejlépe a získat co nejvíc bodů," řekl slovenský brankář.

Plzeň čekají do konce podzimu ještě čtyři zápasy. Dva v lize, s Brnem a Příbramí, a dva v Lize mistrů, v níž nejprve zavítá na hřiště Manchesteru City a v pravděpodobně rozhodující bitvě o účast v letní části evropských poháru se doma utká s CSKA Moskva.

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články