Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba o přestávce hráče seřval, že zahazují roky společné práce

Plzeň - O přestávce odvety 3. předkola fotbalové Ligy mistrů se po útrobách plzeňského stadionu rozléhal mohutný řev. To trenér Viktorie Pavel Vrba osobitým způsobem hráčům za stavu 0:1 vysvětloval, že pokud budou proti Rosenborgu Trondheim pokračovat ve výkonu z první půle, pak zahodí všechnu práci, kterou udělali za poslední tři roky. Jeho slova pomohla - Západočeši se zvedli a výsledek otočili. Stinnou stránkou je, že při výhře 3:2 přišli o tři hráče: Čišovský je zraněný, Jiráček s Bakošem mají dvě žluté karty.

Po utkání už byl Vrba klidný, ale když si vzpomněl na první dějství, znovu se málem rozčílil. "Byl to bázlivý, pasivní výkon, asi nejhorší, co jsem v Plzni. Hráči se báli hrát, jejich pasivitu jsem nepoznával," kroutil hlavou trenér. O přestávce ale naštěstí našel vhodná slova k tomu, aby hráče probral. Po nich se fotbalisté výrazně zlepšili. "Paradoxně nám asi ten gól před přestávkou pomohl na nohy a správně nás nakopnul. Najednou nebylo na co čekat, kluci se vrátili ke své hře a za druhý poločas jim nemohu nic vyčítat. Byly to naprosto rozdílné poločasy," pokračoval Vrba, teď už s obvyklým úsměvem na tváři.

Pavel Vrba o přestávkovém projevu:

"Řekl jsem jim, že mě zklamali. Vytknul jsem jim, proč se najednou bojí hrát. A dodal, že pokud chtějí zahodit takto lajdácky naší společnou práci, pak tohle je ideální způsob."

Byl spokojený i s tím, že Plzeň nečeká podle všeho v play-off žádný velkoklub, ale soupeři, s nimiž se dá hrát o reálnou šanci na Ligu mistrů. "Tohle je pro menší země spravedlivější způsob. Loni se toho chytila Žilina, letos bychom to rádi dokázali i my," myslel už na další fázi soutěže, která může přinést klubu další desítky milionů. Už dnešním postupem si zajistila Viktoria odhadem 80 milionů korun.

Více starostí než jméno soupeře trenérovi nyní ale dělá absence tří hráčů pro další duel. "Jiráček s Bakošem nám budou chybět, zvlášť kvůli aktuální formě. A u Čišovského ještě nevíme, jak rychle se dá po zranění dohromady, to je ztráta možná i na více utkání," litoval kouč zranění vytáhlého stopera.

Švédský trenér ocenil plzeňský vstup do druhé půle

Švédský trenér Jan Jönsson si pochvaloval, jak jeho hráči duel rozehráli. "Mohli a měli jsme ale přidat už před přestávkou více branek, protože po pauze už to bylo složité. Plzeň měla skvělý start do druhého poločasu a naše poslední šance přišla za stavu 2:2, jenže to bychom ten stav museli udržet alespoň chvíli. Pak by možná domácí znervózněli, takto slaví postup," konstatoval kouč norského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články