Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vrba: O postupu chceme rozhodnout před zápasem s Holanďany

Praha - Česká fotbalová reprezentace si zvyká na soupeře pro kvalifikaci na Euro 2016. Největším sokem v boji o postup asi bude Nizozemsko. Skupina A s Tureckem, Islandem, Lotyšskem nebo Kazachstánem patří mezi ty nejtěžší. Cílem české reprezentace ale zůstává účast na Euru. "Skupina není jednoduchá, ale věřím, že mužstvo ji zvládne," řekl nový trenér národního týmu Pavel Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: O postupu musíme rozhodnout před zápasem s Holandskem

Češi narazí vedle dobře známých soupeřů i na Kazachstán, se kterým se střetnou vůbec poprvé. "Přiznám se, že neznám Kazachstán, ale naštěstí jsme tam měli trenéra, který tam působil x let, takže určitě budeme shánět informace," ujišťuje Vrba, že se zeptá svého kolegy Miroslava Beránka, jenž u národního výběru středoasijské země působil.

"Kazachstán je outsider této skupiny, nicméně může být jazýčkem na váhách, který rozhodne o tom, kdo skončí na druhém, případně třetím barážovém místě," domnívá se Beránek.

Cesta českého týmu na Euro by měla vést přes Turecko nebo Island, aby se nehrálo o všechno v utkání s Nizozemskem. "Nemůžeme spoléhat na to, že budeme rozhodovat v Holandsku. Musíme udělat všechno proto, aby už před Holandskem, bylo všechno jasné," uzavřel trenér české reprezentace Pavel Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články