Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba o Čechově absenci: Aspoň vyzkoušíme jiné alternativy

Praha - Zranění Petra Čecha ze zápasu s Atlétikem Madrid ovlivní i průběh přípravy českého reprezentačního týmu. Jeho trenér Pavel Vrba však Čechovo vykloubené rameno a absenci do konce sezony nebere jako fatální věc. Na postu brankáře totiž alespoň bude moci vyzkoušet jiné alternativy.

Pavel Vrba
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

"Petr mi potvrdil informace, které se objevily bezprostředně po utkání - tedy, že má problémy s ramenem. Momentálně podstupuje další podrobná vyšetření a po nich bude zřejmé, jakou léčbu podstoupí a jak dlouho bude trvat jeho rekonvalescence," uvedl Vrba.

Čech bude národnímu týmu chybět v přípravných zápasech v květnu ve Finsku a v červnu s Rakouskem, Vrba to ale jako zásadní komplikaci nevnímá. "Aspoň v přípravných zápasech budeme moci vyzkoušet jiné alternativy. Už dopředu bylo jasné, že bychom tak učinili v červnovém zápase proti Rakousku, v němž počítáme především s hráči z domácí soutěže, teď to tedy platí i pro květnové utkání ve Finsku. Příležitost tak dostanou další gólmani," uvedl Vrba.

Čech se v úterý v Madridu zranil na začátku utkání po rohovém kopu. Jednatřicetiletý gólman Chelsea sice vytáhl míč nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a po osmnácti minutách ho nahradil veterán Mark Schwarzer. Kouč José Mourinho poté na tiskové konferenci bez bližších podrobností řekl, že pro Čecha skončila sezona.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články