Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vrba na prahu nové sezony: Cílem je hrát základní skupinu

Plzeň - S výrazným zúžením současného kádru počítá staronový kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba. Na startu letní přípravy je totiž v mužstvu Viktorie celkem 32 jmen. Zkušený trenér, který se do Štruncových sadů vrátil po více než třech letech, chce do začátku soutěžní sezony vstoupit s dvacítkou hráčů do pole a třemi brankáři. Jako nejbližší cíl si stanovil postup do základní skupiny jedné z evropských soutěží.

Pavel Vrba na prvním tréninku Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Už při podpisu smlouvy jsem říkal, že chci kádr 20 hráčů a 3 brankáře. To se nemění a bude to tak i v sezoně. V dané chvíli jsou tu někteří fotbalisté z juniorky, máme ještě šest reprezentantů mimo. Je to hodně a myslím si, že 20 plus 3 je ideální stav," řekl Vrba. "Nejsem schopen říct, kdo odejde. Může se stát komukoliv cokoliv. Dneska nemáme nikoho psaného pod čarou," dodal.

Do Viktorie se vrátil po angažmá u české reprezentace a krátkém působení na lavičce ruské Machačkaly. "Když jsem sem poprvé přišel (v roce 2008, pozn. autora), ambice byly úplně jiné než teď. Všichni jsme snili o tom, aby se mužstvo stabilizovalo a každý druhý rok nepadalo z první do druhé ligy. Těší mě, co se tady podařilo za posledních deset let, a jsem rád, že jsem součástí toho všeho," uvedl třiapadesátiletý stratég.

Ve druhém celku uplynulého ligového ročníku nechystá žádnou revoluci. "Chci navázat na výsledky, které momentálně Plzeň má. Budu rád, když se budeme pohybovat tam, kde se Viktoria pohybovala v posledních sedmi letech. Z tohoto pohledu jsou cíle nastaveny jasně," prohlásil Vrba. "Každý trenér má svoje specifika, na co se soustředí víc a na co míň. Uvidíme, jestli se mi bude dařit moje myšlenky přenášet na hřiště," přidal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba přivítal na prvním tréninku Plzně trojici posil

Do Štruncových sadů zamířila po konci loňské sezony trojice posil. Daniel Kolář se vrátil z nepovedeného angažmá v tureckém Gaziantepsporu, Jakub Řezníček přišel z Brna a chorvatský středopolař Diego Živulič posílil mužstvo Západočechů ze Zlína. 

"Zaprvé jsme sháněli klasického defenzivního záložníka, což v Živuličovi máme. Následně jsme hledali jednoho hrotového útočníka, protože nevíme, co bude třeba s Krmenčíkem a zdali bude dál hrát v Plzni," vysvětlil Vrba.

"Dan Kolář má 31 let a měl by být teoreticky v tom nejlepším fotbalovém věku. Za Plzeň odehrál několik kvalitních sezon. Já mu věřím a ukáže čas, jestli to zvládne, nebo ne. Myslím, že do mužstva patří," pokračoval rodák z Přerova.

Viktoria pod ním během let 2008 až 2013 získala dva tituly a dvakrát si zahrála skupinu Ligy mistrů. Postup do pohárové Evropy bude i cílem letošního léta, Viktoria začne ve třetím předkole LM jako nasazená.

"Určitě to bude z nemistrovské části těžší. Naším cílem je hrát skupinu, jestli to bude Champions League, nebo Evropská liga, to uvidíme. Kdybychom nehráli skupinu, byli bychom zklamaní," zakončil Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články