Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrba: Mám představu o sestavě, proti Holandsku se ale může změnit

Praha – Národní tým čeká poslední zkouška před ostrým startem kvalifikace na mistrovství Evropy – přípravný duel s USA. Trenér Pavel Vrba v předchozích přátelských zápasech především testoval nové hráče, tenkrát by ale vše už mělo směřovat ke kvalifikačnímu utkání s Nizozemskem. "Vím, co bychom chtěli hrát s Nizozemci, a budu chtít, aby to určitou část zítřejšího zápasu tak nějak podobně vypadalo," řekl Vrba. Přímý přenos utkání Česko – USA sledujte ve středu od 20:00 na ČT sport a našem webu.

Pavel Vrba
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

Pavel Vrba zatím nemá na lavičce národního týmu zrovna nejlepší bilanci. Ve třech zápasech si připsal dvě remízy a jednu porážku, navrch tým obdržel v každém utkání dva góly. Zítřejší zápas s USA už je poslední zkouškou před startem kvalifikace na mistrovství Evropy s Nizozemskem a podle toho by měla vypadat i základní sestava. "Představu samozřejmě mám, ale nebudu tvrdit, že to, co nastoupí zítra od začátku, bude hrát proti Nizozemsku," uvedl přesto Vrba.

"Zaprvé nás zítra čeká utkání s USA a pak budeme ještě mít tři taktické tréninky. O jistých hráčích mám jistotu, že by měli nastoupit, ale jsou tam ještě otevřené věci. Máme týden na to, abychom to doladili," dodal bývalý plzeňský kouč. "Je pravda, že nám trochu komplikuje život, že Lafata má problémy. Navíc Jiráček odjel k narození syna do Hamburku. Trochu komplikace tam tedy jsou," dodal.

Předpokládaná sestava Česka proti USA: Čech - Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Limberský - Darida, Jiráček - Petržela, Rosický, Pilař - Vydra. 

Jiráček se vrátí dnes do deseti večer a vynechal tak otevřený předzápasový trénink, na který dorazila na Letnou přibližně tisícovka fanoušků. "Jiráček bude ale zítra stoprocentně k dispozici. Věřím, že tento jednodenní výlet ho povzbudí a narození syna pro něj bude výzvou, aby to oslavil dobrým výkonem," podotkl s úsměvem Vrba.

Vedle první výhry na lavičce národního týmu se chce Vrba s USA zaměřit na lepší organizaci defenzivy. "Ve třech zápasech jsme inkasovali šest gólů, to je hodně. V ofenzivě chceme pokračovat tou cestou, kterou jsme šli, ale v defenzivě chceme být disciplinovanější," nastínil Vrba. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté trénovali před otevřenými tribunami bez Lafaty a Jiráčka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články