Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vrba má kompletní realizační tým, devatenáctku povede Hoftych

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR na svém zasedání schválil realizační tým národního celku pod vedením hlavního trenéra Pavla Vrby. Zůstává v něm sedm členů bývalého týmu včetně populárního maséra Eduarda Poustky. Potvrzen byl i bývalý reprezentační kouč Karel Brückner v roli konzultanta. Výkonný výbor zároveň jmenoval trenérem reprezentace do 19 let Pavla Hoftycha.

Vrba převzal národní mužstvo 1. ledna. Od té doby se věnoval společně s manažerem reprezentace Dušanem Fitzelem tvorbě realizačního týmu. Již dříve bylo jasné, že asistenty budou dosavadní Vrbův asistent v Plzni Karel Krejčí a Zdeněk Svoboda ze Sparty. Trenérem brankářů zůstal Jan Stejskal. Funkce kondičního trenéra byla zrušena.

"Tato funkce nebyla v návrhu, který nám ke schválení předložili pánové Vrba s Fitzelem. Povinnosti kondičního trenéra zřejmě převezme jeden z asistentů," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. V týmu naopak přibyl kuchař Rudolf Juriga, který bude využíván jen při výjezdech do problematičtějších krajin.

Spolu se Stejskalem v realizačním týmu zůstal technický vedoucí Jaroslav Dudl, lékař Petr Krejčí starší, který nyní bude spolupracovat se svým synem a jmenovcem, videotechnik Luděk Bernát, fyzioterapeut Pavel Kolář a maséři Poustka a Jiří Vít.

Koubkovým nástupcem je Hoftych

Nový trenér reprezentace do 19 let Pavel Hoftych naposledy vedl druholigové České Budějovice. U týmu nahradí Miroslava Koubka, jenž kvůli klubovým povinnostem v pražské Slavii u devatenáctky nedávno skončil.

Bývalý ligový fotbalista trénoval v nejvyšší soutěži Zlín a Bohemians 1905, na Slovensku působil v Trnavě. "Vybírali ho (trenér reprezentačního A-týmu) Pavel Vrba s (manažerem) Dušanem Fitzelem. Netuším, kolik měli kandidátů, nám bylo předloženo jako návrh jediné jméno a tím byl Pavel Hoftych," řekl generální sekretář Fotbalové asociace ČR Rudolf Řepka.

Realizační tým reprezentace

Hlavní trenér: Pavel Vrba

Manažer: Dušan Fitzel

Asistenti trenéra: Karel Krejčí, Zdeněk Svoboda

Trenér brankářů: Jan Stejskal

Poradce: Karel Brückner

Technický vedoucí: Jaroslav Dudl

Videotechnik: Luděk Bernát

Lékaři: Petr Krejčí st., Petr Krejčí ml., Petr Zeman

Maséři: Eduard Poustka, Jiří Vít

Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Martin Janoušek, Bronislav Schreier

Kustod: Jiří Strnad

Kuchař: Rudolf Juriga

U národního týmu do 21 let Fitzela v roli patrona nahradil vicemistr Evropy z roku 1996 Radek Bejbl.

Obst je nominován na cenu Václava Jíry

Výkonný výbor se na svém zasedání rovněž rozloučil s dlouholetým funkcionářem Janem Obstem, který během 21 let na FAČR prošel různými odděleními, mimo jiné vykonával funkci generálního sekretáře i předsedy asociace. Výkonný výbor ho nominoval na cenu Václava Jíry.

Také byla udělena zvláštní cena fair play pro mládežníky z FK Rakovník, kteří nalezli obálku s peněžitou hotovostí v řádech desetitisíců a vrátili ji majiteli, který byl napsán na obálce. Shodou okolností šlo o funkcionáře, který má v Rakovníku na starosti ženský fotbal.

Výbor rovněž schválil, že profesionální smlouvy mohou kluby uzavírat s hráči na minimální dobu čtyř měsíců. Dosud byla nejkratší možná smlouva roční. "Je to reakce na to, co se děje na mezinárodní scéně. Je to prospěšné nejen pro kluby, ale i samotné hráče," řekl Řepka.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrbův tým je kompletní, Brückner potvrzen
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články