Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrba: Los na MS je přijatelnější než na Euro

Petrohrad - S losem kvalifikace mistrovství světa byl Pavel Vrba spokojený. Přestože dostat se na světový šampionát je dnes mnohem obtížnější než na Euro, soupeři ve skupině na MS jsou podle českého trenéra přijatelnější než kvalita mužstev v současné kvalifikaci. Kouč věří, že mužstvo má na to hrát o druhé místo, které znamená baráž.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to samozřejmě na první pohled jasné. Hlavním favoritem je Německo, našimi největšími soupeři o druhé místo jsou Norsko a Severní Irsko. Dopředu se nedá říct, že to tak určitě bude, ale jistě máme na to hrát o druhé místo," řekl Vrba z dějiště losování v Konstantinovském paláci u Petrohradu.

Na šampionát do Ruska postoupí přímo devět vítězů skupin, osm nejlepších týmů z druhých příček čeká baráž o čtyři zbylá místa. "Mám z tohoto losu lepší pocit, než tomu bylo po vylosování současné kvalifikace o Euro. Tam máme skupinu obtížnější," srovnával Vrba, jehož celek v evropské kvalifikaci v konkurenci Nizozemska, Islandu, Turecka, Lotyšska a Kazachstánu drží po šesti z deseti duelů postupové druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se v kvalifikaci MS střetnou s Německem

S Norskem načal vloni v březnu své působení u reprezentace. Národní tým v Edenu v premiéře pod jeho vedením remizoval 2:2, když výhru ztratil dvě minuty před koncem.

"Zkušenost mám jako trenér národního týmu pouze s Norskem, se kterým jsme hráli přátelák, který nám ale moc nevyšel. Ze slovenské reprezentace pak pamatuji zápasy s Německem a San Marinem," uvedl Vrba, bývalý asistent u slovenské reprezentace. "Momentálně je pro nás aktuální kvalifikace o mistrovství Evropy, takže soupeře v boji o světové mistrovství začneme řešit později," doplnil.

Los v Petrohradu se mu líbil. Sledoval jej společně s manažerem týmu Dušanem Fitzelem a technickým vedoucím Jaroslavem Dudlem. "Losování bylo podobné jako u ME, ale řekl bych početnější a větší. Přece jenom šlo o mistrovství světa. Rusové berou pořadatelství hodně vážně, zúčastnil se i prezident (Vladimir) Putin. Bylo tady opravdu hodně fotbalových i dalších osobností z celého světa," dodal Vrba.

Los evropské části kvalifikace MS v Rusku 2018

Skupina A: Nizozemsko, Francie, Švédsko, Bulharsko, Bělorusko, Lucembursko
Skupina B: Portugalsko, Švýcarsko, Maďarsko, Faerské ostrovy, Lotyšsko, Andorra
Skupina C: Německo, Česká republika, Severní Irsko, Norsko, Ázerbajdžán, San Marino
Skupina D: Wales, Rakousko, Srbsko, Irsko, Moldavsko, Gruzie
Skupina E: Rumunsko, Dánsko, Polsko, Černá Hora, Arménie, Kazachstán
Skupina F: Anglie, Slovensko, Skotsko, Slovinsko, Litva, Malta
Skupina G: Španělsko, Itálie, Albánie, Izrael, Makedonie, Lichtenštejnsko
Skupina H: Belgie, Bosna a Hercegovina, Řecko, Estonsko, Kypr
Skupina I: Chorvatsko, Island, Ukrajina, Turecko, Finsko

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články