Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vrba i Rosický v Kazachstánu čekají nepříjemný zápas

Astana - Přestože trenér i kapitán reprezentace vědí, že z trojice Nizozemsko - Turecko - Kazachstán jde v případě třetího jmenovaného o kvalitativně nejslabšího soupeře, rozhodně svého protivníka nepodceňují. Optimismus sice národnímu týmu dodává šest bodů z prvních dvou zápasů, pochybnosti před třetím duelem však vyvolávají neznámý soupeř i nevyzpytatelný povrch - umělá tráva. Utkání Kazachstán - Česko můžete sledovat v pondělí od 17:30 na ČT sport i na našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

"Doteď to veřejnost brala tak, že když uhrajeme bod, bude to překvapení. Teď se role trochu mění, a kdybychom nebodovali, byli bychom zklamaní," řekl Vrba. "Před dvojzápasem Turecko, Kazachstán jsme si nejvíc věřili právě proti Kazachům a byla by škoda, kdyby to nevyšlo," dodal.

Podle Vrby ale nečeká český výběr nic lehkého. "Evropský fotbal se hrozně vyrovnává a tam, kam se dřív jezdilo pro body, se už neboduje a je spousta překvapení," uvedl. "Navíc si stačí připomenout poslední zápas Kazachů a uvidíte, jak se Holandsko dlouho trápilo, než soupeře zlomilo a otočilo skóre," připomněl Vrba páteční duel. Nizozemci totiž až do 62. minuty prohrávali a o výhře nad Kazachstánem rozhodli až v posledních osmi minutách.

Utkání s Kazachstánem bude do značné míry odlišné než zápasy s Nizozemskem a Tureckem, do nichž česká reprezentace nevstupovala jako favorit. "Nemyslím, že soupeř bude hrát tak otevřeně, bude to hlavně o našem dobývání," upozornil kapitán Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu přitom přiznal, že o soupeři mnoho neví. "Viděl jsem hodně málo, trenér měl asi málo času nám něco sestříhat, ale jsem si jistý, že zítra to do nás napere," usmál se čtyřiatřicetiletý hráč.


Rosický si přitom ze zápasu s Tureckem odnesl potíže s lýtkem, ty by ale neměly být vážné. "Věřím, že bude v pořádku," uvedl Vrba. Po náročném přesunu se o sestavě bude rozhodovat až v pondělí. "Dva dny jsou krátká doba, hráči ještě cítí cestu v nohách, ale nemyslím, že budou razantní změny," přidal.

Právě dlouhé cestování je jedna z věcí, které trenéra reprezentace straší nejvíce. Proto přivítal, že fotbalová asociace zajistila pro tým letecký speciál. "Když se hrají dva zápasy ve dvou dnech, je každá hodina a minuta pro regeneraci dobrá," prohlásil.

Nad umělou trávou, která straší hráče, si prý Vrba hlavu neláme. "Jak se s tím vyrovnáme, to je spíš na hráčích, z pozice trenéra jim můžu akorát připomenout, aby se správně obuli," řekl Vrba. "Ale pro podmínky v Astaně je to asi jediné možné řešení. A je určitě lepší než hrát na hlíně nebo rozbitém hřišti," uzavřel český kouč.

Naopak Tomáše Rosického vyhlídka na umělý povrch dosti znervózňuje. "Vůbec s tím nemám zkušenosti. Od žáků, možná od dorostu to pro mě bude velká premiéra," řekl Rosický. Na nezvyklý povrch se ale nebude nijak zvlášť připravovat. "Vezmu si lisovky a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články