Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba: Herní projev byl dobrý, ale čekají nás mnohem těžší soupeři

Kufstein – Ačkoli trenérovi Pavlu Vrbovi udělali fotbaloví reprezentanti radost výhrou 6:0 nad Maltou, nijak výsledek přípravného utkání nepřeceňuje. Ví totiž, že 165. tým světa podle žebříčku FIFA není měřítko. Hlavní pro něj je, že ve hře svých svěřenců viděl prvky, které s nimi nacvičuje na trénincích.

"Jsem rád, že jsme to zvládli tak, že jsme byli výrazně lepší. Až do konce jsme hráli na to dát co nejvíce gólů. Naše aktivita byla odměněna šesti góly, což se v poslední době na mezinárodní scéně tak často nestává. O to jsem radši," zhodnotil utkání Vrba.

"Hlavně herní projev a kombinace vypadaly dobře. Ale Rusové a Jižní Korea určitě budou silnější soupeři a hlavně na šampionátu nás budou čekat mnohem těžší zápasy. Jsem však rád, že se v utkání projevily některé věci, které nacvičujeme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Zápas splnil účel, první nula potěší

Potěšilo ho i to, že gól vstřelili všichni čtyři útočníci – David Lafata, Tomáš Necid, Milan Škoda a Patrik Schick. "Samozřejmě až je dají proti Rusku a Koreji, tak budu spokojenější. Rozhodně je ale dobře, že se trefili, protože to pomáhá ke střeleckému sebevědomí. Jsem rád, že se jim to podařilo. Jsem také rád za Patrika, pro kterého to bude povzbuzení do další kariéry, když se trefil hned při prvním startu," prohlásil Vrba.

Chválil i kapitána Tomáše Rosického či jeho kolegu ze středu zálohy Jaroslava Plašila. "Je to úžasný hráč ve středu pole, dokáže si pokrýt míč, ne nadarmo hraje v Bordeaux, kde má svoje postavení. Spousta lidí nemá Jardu možná v lásce, ale pro naši hru je strašně důležitý," řekl reprezentační kouč.

Ocenil i to, jak v první půli fungovala na levé straně spolupráce mezi Davidem Limberským a Ladislavem Krejčím, přes které šla většina akcí. "Oba mají výbornou formu, v klubech to dokazovali. Především u Ládi šla forma výrazně nahoru. Jsem rád, že se prosazuje," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články