Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Vrba: Frustrovaní hráči v poločase ani nechtěli pokračovat

Praha - Pocity frustrace a bezmoci prý přemohly plzeňské fotbalisty, kteří cítili křivdu po porážce 0:4 s Barcelonou v úterním zápase Ligy mistrů. Trenér Plzně Pavel Vrba v poločasové pauze podle svých slov musel některé z nich hodně povzbuzovat, aby zvedli hlavu a vrátili se zpět na hřiště. Plzeňanům vadil verdikt rakouského sudího Schörgenhofera z 22. minuty, kdy nejprve proti Západočechům nařídil penaltu, z níž poslal Barcu do vedení Messi, a ještě vyloučil obránce Mariána Čišovského. Podle Vrby mohl být zápas zajímavější, kdyby Plzeň mohla duel dohrát v plném počtu.

Ze zápasu Plzeň - Barcelona
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Někteří hráči v poločase ani nechtěli nastoupit do druhé půle, když viděli, jak se zápas vyvíjí. Bylo těžké je dát do kupy, chtěli se nechat vystřídat. Já jsem je stavěl na nohy s tím, že každý zápas proti takovému soupeři je obrovská zkušenost pro nás všechny," řekl Vrba po utkání na tiskové konferenci.

Plzeňané cítili rozpaky po verdiktech rozhodčích v pohárových zápasech už poněkolikáté. Loni se jim nezdály verdikty v utkání Evropské ligy proti Besiktasi Istanbul, letos při utkání Ligy mistrů na hřišti AC Milán se zase spekulovalo, zda proti nim měla být nařízena penalta po ruce Čišovského v pokutovém území.

"Hráči jsou frustrovaní na základě toho, že se to opakuje pokaždé v klíčových momentech, kdy si chtějí zahrát s velkým týmem. Nastanou ale určité situace, které jsou posouzeny, jak jsou posouzeny. Je to složité, nějak víc se k tomu nechci vyjadřovat," odmítl Vrba veřejně pranýřovat rozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Plzně s Barcelonou

Trenér se diplomaticky snažil vyhnout odpovědi na otázku, zda bylo vyloučení Čišovského přísné. "Červená karta se dává ve chvíli, kdy jde hráč sám na brankáře a někdo jej zezadu sestřelí, u Čišovského se mi to tak jasné nezdálo. Před sezonou máme ze svazu informace, jak se které věci budou posuzovat, ale v zápase to je stejně jiné. Tak nevím, proč nám ty informace dávají," prohlásil Vrba.

Mrzelo jej i to, že Plzeň v oslabení už nedokázala Barceloně konkurovat. "Tvrdím jedno: kdyby zápas pokračoval v jedenácti hráčích na obou stranách, snesl by ty nejvyšší měřítka. Mohl být zajímavější a dramatičtější. Červená karta to strašně ovlivnila a pak jsme to měli složité. Je na hodnocení někoho jiného, kdo to zavinil. Já svůj názor mám, ale ventilovat jej nebudu," uvedl Vrba.

V zápase jej potěšilo, že jeho tým v úvodu Barcelonu několikrát zaskočil ofenzivní akcí. Na druhou stranu jej ale mrzelo, když Petržela neproměnil samostatný únik. "Začátek nám vyšel podle představ, velká škoda, že Petržela nedal branku. Můj asistent Karel Krejčí pak Petrželovi řekl, že právě to je rozdíl v kvalitě mezi námi a hráči Barcelony," prohlásil Vrba.

S Borisovem o postup do Evropské ligy

Jeho tým je po čtyřech odehraných zápasech na posledním místě ve skupině H a v příštím duelu proti běloruskému Borisovu svede přímý boj o třetí místo, jež zaručí pokračování v jarní fázi Evropské ligy.

"Borisov bude pod tlakem jako my. Možná pro nás je lepší, že tam jedeme v této pozici, protože Borisov může spoléhat na bod. Když zápas nezvládnou, můžou to mít složité, protože v posledním kole jedou do Barcelony a my máme doma AC Milán," dodal Vrba.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články