Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vrba dostal lákavou nabídku od Wisly Krakov

Varšava – O plzeňského trenéra Pavla Vrbu se strhává rvačka. Spekulovalo se o jeho možném angažmá v pražské Slavii, zájem údajně má i slovenský fotbalový svaz, který by Vrbovi nabídl nic menšího než vedení národního mužstva. Nyní by kouče Viktorie Plzeň, který tým letos dovedl k zisku domácího titulu a do Ligy mistrů, chtěl i polský klub Wisla Krakov. Informoval o tom polský deník Przeglad Sportowy.

Plzeňské vedení neskrývá, že může o trenéra přijít. "Potvrzuji, že Vrba má nabídku z Polska," řekl v deníku majitel klubu Tomáš Paclík. "Má u nás smlouvu do roku2013 achtěli bychom, aby ji dokončil. Jsme si ale vědomi toho, že bude pro nás těžké ho udržet," dodal.

Przeglad Sportowy tvrdí, že Vrba v Plzni vydělává okolo 2,6 milionu korun ročně a v Krakově by mohl mít třikrát více. Wisla Krakov je momentálně na šestém místě polské ligy.

O osmačtyřicetiletého kouče má údajně velký zájem také slovenský fotbalový svaz, který by ho chtěl k národnímu týmu. Šéf svazu Ján Kováčik je prý připraven vyplatit dosavadního reprezentačního trenéra Vladimíra Weisse.

Sám Vrba však ještě před týdnem uvedl, že z plzeňského klubu neutíká. "Uvidíme, co se stane. Já jsem tady spokojený, máme slušné mužstvo a věřím, že jsme za rok zase schopni hrát poháry. Teď se ani žádná konkrétní jednání stejně nevedou. A jestli někam půjdu, bude to po dohodě s Plzní," prohlásil Vrba, který za tři roky v Plzni dovedl mužstvo z ligového průměru až do základní skupiny Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články