Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba donominoval Nováka s Pospíšilem z Jablonce, Petrželu a gólmana Hrušku

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba musel kvůli zdravotním potížím hráčů udělat tři změny v nominaci na nedělní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Islandem. Místo zraněných brankáře Davida Bičíka, obránce Davida Limberského a záložníka Lukáše Váchy povolal gólmana Aleše Hrušku, beka Filipa Nováka a středopolaře Martina Pospíšila. Zároveň donominoval jako třiadvacátého hráče středopolaře Milana Petrželu.

Především ztráty plzeňského Limberského a sparťana Váchy jsou pro reprezentaci velmi citelné. Oba hráči totiž v dosavadních třech duelech kvalifikace mistrovství Evropy pokaždé hráli od začátku, Limberský dokonce nastoupil ve všech zápasech pod Vrbou v základní sestavě.

"Jsou to hráči, kteří v předcházejících zápasech měli formu a prokazují ji i v klubech na ligové či mezinárodní úrovni. Je to ztráta, ale pevně věřím, že další hráči v nominaci i ti nově příchozí udělají všechno, aby je nahradili. Věřím, že to zvládneme," uvedl Vrba.

Čtyřiadvacetiletý jablonecký obránce Novák dostal pozvánku do dospělé reprezentace vůbec poprvé. Vysloužil si jí díky výborným výkonům v podzimní části první ligy, v níž je s šesti brankami jako levý zadák nejlepším týmovým střelcem.

"Jsem šťastný, jinak bych to nepopsal. Ještě když jede Pospa (Pospíšil), tak to bude pro mě jednodušší. Byli jsme zrovna spolu, když trenér Vrba nejdříve volal Pospovi a pak volal mně. Strašně se na to těším a je to pro mě nová výzva. Budu se snažit nezklamat," uvedl pro jablonecké stránky Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba musí kvůli zraněním měnit nominaci na Island

Novákův parťák z Jablonce Pospíšil si připsal start v přípravném utkání proti Slovensku v listopadu 2012. "Jsem z toho opravdu nadšený. Hrozně se těším a jsem rád, že se do reprezentace vracím po delší době. Je to ocenění pro celý náš tým a chtěl bych poděkovat i spoluhráčům v Jablonci," řekl Pospíšil. Brankář Mladé Boleslavi Aleš Hruška už do reprezentace také nahlédl před více než třemi lety, byť se na turnaji Kirin Cup v Japonsku do hry nedostal.

Naopak Petržela už má na kontě 16 startů i účast na Euru 2012. "Novák a Pospíšil v Jablonci podávají velmi zajímavé výkony, což se odráží i na výkonnosti a výsledcích Jablonce, který v tabulce dohání Plzeň a Spartu. Oba si nominaci zaslouží. Hruška podává stabilně dobré výkony v Boleslavi, Petržela zase před týdnem odehrál za Plzeň výborné utkání proti Spartě," vysvětlil Vrba, proč se rozhodl nominovat zmíněný kvartet.

Reprezentace se sejde v úterý dopoledne v Praze. Proti Islandu ji v neděli v Plzni čeká přímý souboj o první místo ve skupině, Seveřané totiž ve třech zápasech stejně jako český celek dosud neztratili ani bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články