Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vrba definitivně nebude trénovat slovenskou reprezentaci

Bratislava - Kouč Plzně Pavel Vrba se definitivně nestane novým trenérem slovenské fotbalové reprezentace. Serveru sport.sk to dnes řekl prezident slovenského svazu Ján Kováčik s tím, že výkonný výbor nyní začne jednat o dalších adeptech na post kouče národního týmu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"S Viktorií Plzeň jsme se nedohodli. Vedení klubu nebylo ochotné uvolnit pana Vrbu navzdory tomu, že měl jasný zájem o pozici trenéra slovenské reprezentace," uvedl Kováčik.

Slováci o Vrbu oficiálně usilovali od 7. února, kdy výkonný výbor tamního svazu udělil Kováčikovi mandát k tomu, aby s koučem Viktorie a plzeňským vedením jednal o trenérově možném angažování u reprezentace. Na začátku března Vrba nabídku přijal, západočeský klub jej ale následně odmítl uvolnit.

Osmačtyřicetiletý kouč má v Plzni smlouvu do konce sezony 2012/2013. Do Viktorie přišel v říjnu 2008 a loni dovedl tým k historickému mistrovskému titulu a následně do základní skupiny Ligy mistrů.

Poté co Slovákům nevyšlo angažování Vrby, začnou v nejbližší době podle všeho jednat s dalšími kandidáty. Již dříve se spekulovalo o bývalém kouči české reprezentace Jozefu Chovancovi či dalším někdejším trenérovi pražské Sparty Stanislavu Grigovi, jenž nyní působí v Senici. "Budu se ucházet o nový mandát pro jednání s kandidátem na post trenéra našeho národního týmu. Jména dalších adeptů teď nechci konkretizovat, plán B už však existuje od začátku," dodal Kováčik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články