Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vrba: Čím bude skupina na Euro vyrovnanější, tím lépe

Praha - Česká reprezentace se v sobotu dozví své soupeře ve skupině mistrovství Evropy a trenér Pavel Vrba si přeje, aby byla kvalitativně co nejvyrovnanější. Žádné konkrétní přání, jaké protivníky by ve skupině chtěl, kouč nemá. Za favority považuje domácí Francii a mistry světa z Německa, překvapit podle něj mohou Belgie a Wales.

"Radši nebudu nic říkat, protože před losem kvalifikace jsem si nepřál Nizozemsko a dostali jsme ho," řekl Vrba na dnešní tiskové konferenci. "Čím bude skupina vyrovnanější, tím to bude lepší. Nakonec i k postupu nám pomohlo to, že se ve skupině potkaly čtyři týmy, které sbíraly body kdekoliv," dodal.

Vrba nechtěl zakřiknout ani jméno vytouženého soupeře. "Když to řeknu, tak je nedostaneme," prohlásil s tím, že ho přece jen trochu mrzí, že ve skupině nemůže český tým narazit na Slovensko. "Je to možná škoda, protože by nás mohla motivovat prohra ze Žiliny. Ale Slovensko beru jako silný tým s hráči v top klubech a nepřeju nikomu, aby ho dostal," přidal.

Český tým bude při losu ve třetím výkonnostním koši, kdyby však na Euro nepostoupila Ukrajina, mohl být ve druhém. "Neřekl bych, že je to komplikace. Koeficient se počítá za delší dobu, navíc druhý, třetí a čtvrtý koš jsou hodně vyrovnané a velký rozdíl ve výkonnosti tam není," uvedl Vrba.

Trenéra na pařížském losu čeká náročný program. V pátek totiž navštíví Tours, kde by měl český tým během šampionátu bydlet. "Viděli jsme asi čtrnáct hotelů a odtud to máme všude kousek," řekl reprezentační manažer Dušan Fitzel. "Báli jsme se Paříže, ne kvůli teroristickým útokům, ale kvůli dopravě a tréninkovému zázemí," zmínil.

"V Tours budeme bydlet trochu nad městem, nikdo se tam nedostane a bude to exkluzivně pro nás," přidal Fitzel. "Vyhovuje nám být mimo město, ale zase jsme chtěli nějaké místo, kde by mohli kluci zajít na kafe a něco dělat, kdybychom byli na Euru delší dobu," dodal.

O víkendu v Paříži bude navíc reprezentační vedení také dojednávat soupeře pro přípravné zápasy před šampionátem. "Zatím máme rozjednaných sedm osm týmů a jsou mezi nimi i dvě top reprezentace," uvedl Fitzel.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Němce si snad pošetříme do skupiny o MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články