Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vrba chystá na Švédy velké změny. Výkon může rozhodnout o nominaci, přiznal

Stockholm – Téměř kompletně novou jedenáctku v porovnání s duelem se Skoty nasadí trenér české reprezentace Pavel Vrba do přípravného střetnutí ve Švédsku. V základní sestavě plánuje udělat hned devět změn a podle jeho slov může výkon některých hráčů napovědět o tom, zda budou v nominaci na mistrovství Evropy. Přímý přenos utkání sledujte v úterý na ČT sport nebo na našem webu.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/SCANPIX SWEDEN/ autor: FREDRIK SANDBERG/TT

"Dva hráči, kteří hráli proti Skotsku, nastoupí od začátku i v tomto utkání. Ale jinak to bude zase vlastně nová jedenáctka, protože si myslím, že my ve svém středu nemáme individuality, které by výrazně převyšovaly ty druhé," řekl Vrba.

"Takže dostanou příležitost i další hráči a pro některé může ten zápas se Skotskem i se Švédskem rozhodovat o tom, zda budou v nominaci na mistrovství Evropy," dodal Vrba.

O které dva hráče půjde, neprozradil. "Nemáte úplnou pravdu," odpověděl na dotaz, zda v základní sestavě nechá oba stopery z duelu se Skotskem Tomáše Sivoka s Michalem Kadlecem.

Vrba se těší, že ve Švédsku projde velkým testem obrana, kterou čekají souboje s hvězdným útočníkem Zlatanem Ibrahimovičem. "Ukázali jsme hráčům sestřihy jeho posledních dvou utkání v kvalifikaci s Dánskem. Myslím, že v těch zápasech ukázal vše, co v něm je. Hráči samozřejmě ví o jeho kvalitách a bude to pro nás velká zkouška před mistrovstvím Evropy," uvedl Vrba.

K duelu ve Švédsku přistoupí podobně jako k ostatním přípravným zápasům. "Chci zkoušet hráče, chci dát prostor hráčům, kteří tolik prostoru v těch soutěžních utkáních nedostávají. Samozřejmě chci využít všech šest střídání. Beru přípravná utkání na to, aby dostali prostor všichni hráči, aby se ukázali, jak na tom doopravdy jsou. Beru přípravná utkání tak, abychom byli připraveni třeba tak jak s Nizozemskem. S USA jsme prohráli přípravné utkání a pak se nám podařilo kvalifikační s Holandskem," připomněl Vrba povedený začátek kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Švédska varoval před sílou Čechů, Vrba chystá velké změny

"Moje filozofie se z tohoto pohledu nemění. Na soustředění v Rakousku a po něm hrajeme tři utkání a tam už se sestava určitým způsobem tvořit bude a bude to trošku jiné. Ale necelé tři měsíce před mistrovstvím Evropy si hráči ten prostor určitě zaslouží," uvedl Vrba.

Trenér švédského týmu Erik Hamrén přirovnal český celek k Belgii, což Vrba vzal s úsměvem. "Nevím, který zápas viděl. Pokud viděl Skotsko, tak to kompliment asi bude. Pokud viděl třeba zápasy s Holandskem, tak to zase tak velký kompliment nebude," řekl Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články