Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vrba: Čeká nás spousta práce, někteří hráči příště v nominaci být nemusí

Praha – Trenér Pavel Vrba nemohl být se svou premiérou na lavičce národního týmu spokojený. Jeho svěřenci sice dlouho sahali v zápase s Norskem po vítězství a o výhru je připravila až chyba brankáře Čechu ze závěru duelu. Pasivní hra a velké množství ztrát především v druhém poločase ale ukázaly na značné rezervy ve výkonu české reprezentace.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"První zápas mi hodně ukázal, je tam spousta věcí na zamyšlenou," řekl Vrba. "Je vidět, že nás čeká spousta věcí, spousta debat a sestřihů, abychom si vysvětlili určité situace. Jako jsem hráčům poslal před zápasem domácí úkoly, tak tentokrát jim pošlu vysvědčení za ten zápas, který odehráli. Určitě jsou věci, z nichž by se měli ponaučit," uvedl bývalý plzeňský kouč. 

Trenér neskrýval rozladění především z množství ztrát. "Hráči ve středu pole hráli zbytečně na hodně doteků, byla tam spousta ztrát. Ztráceli jsme i míče, které byly řešitelné. To byl důvod, proč jsme se v druhé půli nedostávali do útočné fáze tak jako v prvním poločase," vysvětlil Vrba.

Bez Rosického to nebylo ono

Mnohem spokojenější byl trenér s prvním poločasem, který Češi vyhráli 2:1. Po poločasovém střídání kapitána Tomáše Rosického šla úroveň hry domácího celku o poznání dolů. "Tomáš opět ukázal, jak je důležitý pro mužstvo. Možná je pro nás i rozhodující hráč. Po jeho odchodu naše ofenziva v druhém poločase ztratila na kvalitě," podotkl Vrba.

Rosického rozhodně nestřídal kvůli výkonnosti, únavě nebo zranění. S kapitánem mužstva byl dopředu domluvený, že odehraje jen poločas. "Vím, jak náročný program má. Možná kdyby Tomáš hrál celý zápas, třeba jsme ten výsledek uhráli lepší. Ale pokud se s hráči na něčem domluvím, chci to slovo dodržet," uvedl Vrba. "Chtěli jsme vyzkoušet všechny hráče, aby všichni dostali prostor se ukázat. Nechci to hrát do 80. minuty v jedenácti a pak střídat po minutě, abychom třeba ukopali vítězství," dodal.

Někteří hráči už příště v nominaci být nemusí

S výjimkou Rosického se nechtěl Vrba blíže vyjadřovat k výkonům jednotlivých hráčů. "Nebudu jmenovat. Někteří ukázali svoji kvalitu, někteří zahráli průměrně a od některých jsem čekal víc. Neznamená to, že ti hráči, kteří hráli dnes, musejí být v nominaci v květnu nebo v červnu," naznačil Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články