Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vrba: Atlético patří ke gigantům, jakýkoliv bodový zisk bude úspěch

Plzeň - Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba se domnívá, že čtvrteční soupeř v Evropské lize Atlético Madrid bude i bez svých klíčových hráčů stejně obtížným protivníkem, jako byly v minulé sezoně Barcelona, AC Milán a Schalke. Věří však, že jeho svěřenci jsou schopni s obhájcem titulu bodovat. Vrbův protějšek Diego Simeone odmítl, že by jeho tým hrál na remízu, která mu stačí k vítězství ve skupině. I s oslabeným kádrem bez většiny opor chce hrát na vítězství.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Atlético patří k evropským gigantům. Je na úrovni týmů, se kterými jsme už v Evropě hráli, jako je Schalke, Barcelona a Milán. Jakýkoli bodový zisk s takovým mužstvem bereme za úspěch," řekl Vrba na dnešní tiskové konferenci.

Na síle protivníka prý nic nemění ani absence v sestavě. "I bez čtyř velkých hráčů mají obrovskou sílu a dokazují to jak ve španělské lize, tak v zápasech v Evropě. Rozdělili si to na dvě soutěže. V Evropské lize nastupovali spíše hráči širšího kádru. Jdou cestou, kterou si asi nastavili už na začátku sezony. Takže mě nepřekvapili," prohlásil.

Sám má k dispozici téměř kompletní sestavu. "Připraven už bude i Dan Kolář. Jsme v lepším rozpoložení než loni touhle dobou. Posledních pět zápasů jsme vyhráli. Držíme první místo v lize po podzimu, takže je forma asi dobrá. Po dlouhé době můžeme nastoupit skoro kompletní. Pokud hrajeme v plné síle, tak naše kvalita je vynikající a já věřím, že zítra předvedeme výkon, který se divákům bude líbit," dodal Vrba.

S Atlétikem jako s nářadím na zahradu

Trenér v den utkání slaví 49. narozeniny a rád by dostal od hráčů dárek. "Od rodiny jsem dostal nářadí na zahradu. A jelikož nejsem moc manuálně zručný, bude to podobně náročné jako s Atlétikem. Doufám, že s tím nářadím i Atlétikem to zvládneme. Věřím, že po obou těchto činnostech budu mít dobrou náladu," dodal.

Simeoneho bod nezajímá

"Sice víme o tom, že nám stačí uhrát bod, ale vždycky chceme vyhrát a i zítra to bude náš cíl," prohlásil Simeone před zápasem. Ačkoli mají oba týmy jistý postup, mají prý o co hrát. "Vždy je lepší být první než druhý. Cílem byl postup ze skupiny, ale první místo by bylo ještě lepší. Jednoduché to ale nebude. Plzeň je těžký soupeř, rychlý a má nebezpečné standardní situace. Na to si musíme dát pozor," řekl Simeone.

Do Plzně však přivezl především náhradníky či talentované mladíky. Hvězdy v čele s kanonýrem Falcaaem hrát nebudou. "Hrajeme tři soutěže a myslím, že se nám ve všech daří dobře. Ročník je dlouhý. Hráči nemohou odehrát úplně všechno. Letos už hráli skoro všichni. Musíme hledět do budoucna a musíme uvažovat o tom, kdo nastoupí příště," vysvětlil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články