Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Vrátím se silnější, říká Staněk. S ramenem půjde na operaci

Jindřicha Staňka čeká operace a dlouhá rekonvalescence. Magnetická rezonance odhalila luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy. Rodák ze Strakonic vzkázal, že se vrátí silnější.

Jindřich Staněk
zdroj: Reuters

Staněk v utkání s Turky bravurně vyrazil ránu Kenana Yildize a pak zvednutím ruky marně signalizoval, že má zdravotní problém. Hrálo se dál a jeho zranění využil Hakan Calhanoglu k otevření skóre. Staněk už nemohl pokračovat, Turci nakonec zvítězili 2:1 a poslali Česko z šampionátu domů.

"Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění," uvedl Staněk.

S ramenem měl problémy již dříve. "Ničeho nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat," dodal gólman.

Reprezentační brankářská jednička teď musí počkat na splasknutí otoku, pak půjde s vykloubeným ramenem na operaci. "Magnetická rezonance ukázala luxaci ramenního kloubu, Jindra utrpěl Hillův-Sachsův defekt. Takzvanou impresi dorzolaterální části hlavice humeru (pažní kosti). Po zklidnění otoku podstoupí zkraje července operační zákrok, rekonvalescence zabere mezi třemi a čtyřmi měsíci," upřesnil klubový lékař Petr Krejčí.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský označil Staňkovu nucenou pauzu za obrovskou ztrátu. "Protože se během půl roku vypracoval mezi velké opory týmu. Na evropském šampionátu předváděl skvělé výkony. Víme, že se s jeho absencí musíme vyrovnat. Máme řadu řešení z vlastních zdrojů jako Aleš Mandous nebo Ondrej Kolář, kteří mají evropské zkušenosti, a Tondu Kinského, který se vrátil z hostování. Tihle kluci se podělí o to, aby nahradili Jindru během jeho rekonvalescence," popsal situaci na klíčovém postu Trpišovský.

Od zimního příchodu z Plzně reprezentační gólman odchytal za Slavii dvanáct ligových zápasů a udržel v nich šestkrát čisté konto. Branku hájil také v obou osmifinále Evropské ligy proti AC Milán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články