Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vomáčka stejně jako Vaclík do De Graafschapu nepřestoupí

Praha - Fotbalový obránce Benjamin Vomáčka do nizozemského De Graafschapu nepřestoupí. Stejně jako před ním brankář Tomáš Vaclík v klubu neprošel zdravotními testy a jeho angažmá v klubu tak na poslední chvíli zkrachovalo. Vomáčka teď začal jednat s ostravským Baníkem, který má o služby dvaatřicetiletého stopera zájem. Vomáčka netajil, že nyní vstřebává velké zklamání. "Je to škoda. Moc jsem se do Nizozemska těšil, v klubu jsem strávil týden, trenér se mnou byl spokojený a říkal, že se mnou počítá. Nedá se nic dělat, život jde dál," řekl Vomáčka, kterému po minulé sezoně skončila smlouva v pražské Slavii a nyní je volným hráčem.

Ilustrační foto

Závěry z rutinní lékařské prohlídky, která jen měla stvrdit jeho přestup, Vomáčku zaskočily. "Prý se jim něco nezdálo s mým levým kolenem, s nímž jsem paradoxně neměl nikdy žádný problém. Je to zvláštní, ale nic s tím nenadělám," uvedl Vomáčka.

V nizozemském klubu jej tak potkal stejný osud jako brankáře Vaclíka. Také on se už v Doetinchemu, kde De Graafschap sídlí, zabydloval, aby podobně jako Vomáčka nakonec nedostal svolení od tamního lékaře. Vaclík neprošel prohlídkou kvůli blíže nespecifikovaným důvodům. "Nevím, jaké prokletí tam české hráče pronásleduje," podotkla Vomáčkova agentka Hana Nováková.

Benjamin Vomáčka

"Bohužel i takové věci k fotbalovému životu patří. Já to neberu úplně tragicky. Pro mě je spíš povzbuzení a satisfakce, když jsem si ověřil, že bych na to angažmá herně měl a také trenér mi věřil. Že to nedopadlo kvůli něčemu jinému, je už jiná věc."

Na nedotažený přestup se už nyní snaží nemyslet. Zajímá se spíš o to, kam povedou jeho další kroky. Vomáčka začal jednat o spolupráci s Baníkem. Ostravský klub shání zkušené posily po špatném vstupu do první ligy, v níž prohrál oba úvodní zápasy. Vomáčku současné postavení týmu neodrazuje. "Baník pořád vnímám jako slavný klub, jeden z nejslavnějších u nás. Nabídky od něj bych si hodně vážil. A lákala by mě i spolupráce s trenérem Malurou, s nímž se dlouho znám," uvedl Vomáčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články