Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vlkanova: Porážka po takovém výkonu mrzí, bylo tam hodně dobrých věcí

Adam Vlkanova v úterním zápase Ligy národů ve Švýcarsku poprvé nastoupil v základní sestavě reprezentace a již po osmi minutách se mohl dočkat premiérového gólu, radost mu ale pokazilo břevno. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč po porážce 1:2 litoval řady nevyužitých šancí. Mrzelo ho, že český celek sestoupil z divize B, věří však v návrat mezi elitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko - Česko

"Je to nešťastný výsledek. Měli jsme první šance, dali jsme břevno. Měli jsme dobré náznaky, šanci Vaška Černého výborně chytil (brankář) Sommer. Hrozná škoda. Pak z centru dostaneme první gól, hned potom druhý," řekl Vlkanova.

"Dali jsme kontaktní gól ještě do šatny, což nám pomohlo. Věděli jsme, že šance je, byli jsme pořád na dostřel. Strašná škoda, že jsme to tam nedotlačili. Měli jsme penaltu, další tyč. Po tom výkonu to mrzí, bylo tam hodně dobrých věcí," poznamenal ofenzivní záložník, který na konci srpna přestoupil do Plzně.

V červnu v utkání v Portugalsku debutoval coby střídající hráč za reprezentaci a v úterý ve Švýcarsku poprvé dostal šanci v základní sestavě. V osmé minutě napřáhl poměrně daleko za vápnem, ale povedenou střelu zastavilo břevno.

"Nervy si nějak nepřipouštím, naopak se na tyhle zápasy strašně těším. Jsem straně rád, že je můžu hrát. Vždy chci ukázat, co umím, proč jsem tady. Doufám, že se mi to nějak povedlo," uvedl Vlkanova.

"Jsou věci, které jdou vždy zlepšit. Ale myslím, že tam bylo hodně dobrých momentů. Já si na tyhle zápasy věřím, vždy bych chtěl být na hřišti," doplnil Vlkanova, s kterým byli v druhé půli v jednu chvíli na trávníku další čtyři plzeňští hráči.

Národní tým obsadil ve skupině poslední místo a v Lize národů sestoupil do divize B. "Je to škoda pro všechny, pro český fotbal, pro nás, že se nebudeme moci měřit s úplně nejvyšší špičkou. Ale také v té béčkové skupině jsou výborní soupeři, i tam to bude těžké. Ale určitě se budeme snažit vrátit zpátky, protože tohle jsou zápasy, které chce každý hrát," podotkl Vlkanova.

Nemyslí si, že by Češi na elitní skupinu neměli. "Neřekl bych, že tady ve Švýcarsku to byl nějaký rozdíl. Že by nás přejeli a bylo vidět, že jsou o hodně lepší. Třeba předtím s Portugalskem (0:4) to bylo jiné. Ale tady se ukázalo, že můžeme být vyrovnaným soupeřem a v některých fázích být i lepší," dodal Vlkanova.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články