Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vlček se vrací do Slavie

Praha/Brusel - Fotbalovou Slavii od příštího ročníku posílí Stanislav Vlček. Dnes podepsal s vedením klubu smlouvu na příští dvě sezony, součástí kontraktu je i roční opce. Zájem o jeho služby měly také dva belgické kluby, sám hráč od počátku upřednostňoval návrat do Slavie. Jeho touhou je zahrát si s ní znovu Ligu mistrů a bojovat o mistrovský titul v Edenu. Informaci o příchodu třiatřicetiletého hráče potvrdil generální ředitel klubu Petr Doležal.

Vedení Anderlechtu Vlčkovi již před několika dny oznámilo, že s ním na příští rok již nepočítá. Třiatřicetiletý útočník dostal dvě nabídky z belgických klubů Cercle Bruggy a Royal Antverpy. On sám se však přikláněl k návratu do Slavie.

Stanislav Vlček:

"Těším se na návrat, na nový stadion, na skvělé fanoušky."

Po potvrzení Vlčkova návratu ředitel Slavie Doležal uvedl: "Jsme velice rádi, že se Standa Vlček rozhodl pro návrat do Slavie, už před svým odchodem byl příkladným profesionálem a věříme, že na tuto svoji dobře odvedenou práci naváže." Právě jeho bohaté zkušenosti mohou být pro celý tým velkým přínosem. "Byl velkou osobností také v kabině, pomůže nám určitě nejenom v boji o Ligu mistrů. Určitě si dovedeme představit, že našemu klubu může být v nějaké pozici velice prospěšný také po skončení své fotbalové kariéry," naznačil Doležal dlouhodobé plány, které má Slavia se svým bývalým kapitánem.

Stanislav Vlček se dostane k týmu nejpozději v letní přípravě

Sledovali jsme s Vláďou Šmicrem v televizi derby se Spartou, byla tam nádherná atmosféra, před takovým publikem musí být radost hrát," uvedl Vlček, jenž by se měl zapojit do přípravy slávistického týmu nejpozději na začátku letní přípravy, smlouvu se stávajícím zaměstnavatelem má do 30. června.

Za Anderlecht odehrál Vlček dosud třicet zápasů a vstřelil v nich dvanáct branek, ale nyní již trenér sází na hráče, kteří budou hrát i příští sezonu. V české lize má Vlček na svém kontě 385 zápasů a 88 gólů. Za Slavii odehrál 122 zápasů a vstřelil v nich 46 gólů. Koncem ledna překonal rodák z Vlašimi metu stovky ligových branek a stal se členem Klubu ligových kanonýrů týdeníku Gól.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články